Innovation Academy

Još nije kasno za najbolje zimske praznike!

d

U razdoblju od 8. do 13. siječnja 2018. godine u Zagrebu će se održati prva zimska škola za srednjoškolce u sklopu Innovation Academy projekta.

Innovation Academy, projekt u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, pokrenut je prošlog ljeta s ciljem nadopunjavanja obrazovanja učenika srednjoškolske dobi. Nakon uspješno provedene ljetne škole na kojoj je sudjelovalo pedesetak učenika, sljedećeg tjedna održat će se prva zimska škola Innovation Academy, 
Zimsko izdanje Innovation Academy projekta okupit će stotinjak srednjoškolaca iz cijele Hrvatske koji će u prostorijama sveučilišta RIT Hrvatska u Zagrebu, imati priliku steći nova znanja i vještine. Tijekom zimske škole, sudionici će imati priliku birati između četiri trodnevna programa ovisno o svom području interesa, a na kraju akademije osim novih iskustava i poznanstava, dobiti će i certifikate koji potvrđuje njihovo sudjelovanje na projektu.

U suradnji s profesorima sveučilišta RIT Hrvatska, Martinom Žagarom i Andrejem Šarićem, zimska škola započet će programom IT Genius. Kroz spomenuti program namijenjen srednjoškolcima koji pokazuju interes prema programiranju i informatici, sudionici će naučiti osnove programiranja, programske logike te naučiti kako samostalno razviti mobilnu aplikaciju.
Paralelno s IT Genius programom, u prva tri dana akademije održat će se i Future Skills program na engleskom jeziku. Future Skills program će polaznicima pružiti dodatno znanje po pitanju budućih vještina u poslovanju, inovacija, tehnologije i projektnog menadžmenta, a sudionici će imati priliku i rješavati stvarne studije slučajeva poduzeća Kraš kao jednog od glavnih partnera programa uz Coca-Cola HBC Hrvatska.
 
U drugom dijelu akademije održat će se programi Soft Skills i Social Media Influencer. Soft Skills program čiji su predavači stalna mentorica Innovation Academy projekta Renata Ćurković te magistar komunikologije Kristijan Sedak, ima za cilj naučiti polaznike više o komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, emocionalnoj inteligenciji te vodstvu.
Social Media Influencer program koji se provodi u suradnji s youtube platformom Joomboos, dodatno educira sudionike po pitanju funkcioniranja društvenih mreža, izrade video sadržaja te obrade fotografija. Mentori ovog programa su Joomboosov video marketing specialist Dominik Beber, youtuberi Nika Ilčić i Dario Vekić te social media menadžer Mihovil Sić.
Jedan od stalnih mentora Innovation Academy projekta, poduzetnik i nagrađivani mladi projekt menadžer Andrej Hanzir, o programu kaže: “Innovation Academy je zasigurno najbolji i najkvalitetniji program za učenike srednjih škola na ovim prostorima. Nadam se da će mladi, ali i njihovi roditelji, to prepoznati i iskoristiti priliku sudjelovati na istom!”
Zahvaljujući aktualnom last minute popustu, posljednjih nekoliko kotizacija koje su u prodaji do kraja tjedna moguće je kupiti za 450 kuna umjesto redovnih 890 kuna,
 

Komentari na članak

Vezani članci

petnica

Istraživačka stanica Petnica - Moje iskustvo

Istraživačka stanica Petnica - Moje iskustvo

Istraživačka stanica Petnica - Moje iskustvo

Pisanje zadaće

Informiraj se na vrijeme

Koje vrste studija postoje?

U Hrvatskoj postoji veliki broj studijskih programa, što javnih, što privatnih, a oni se dijele na sveučilišne i stručne studije. Prilikom prijave u sustavu Postani student za učenike je važno da znaju njihove osnovne karakteristike. Studiranje u tzv. bolonjskom sustavu podrazumijeva skupljanje ECTS bodova čiji je broj karakterističan za svaku razinu studija te iz njih proizlaze i stečeni akademski nazivi. Sveučilišni studiji osposobljavaju studente za rad te za razvoj i primjenu znanstvenih i stručnih postignuća.

g

FFZG

Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ponovno organizira Dane otvorenih vrata.

2

+ Niz interaktivnih radionica

Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta

Povodom Dana otvorenih vrata Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji se ove godine održava u sklopu Festivala znanosti, nastavnici Fakulteta će u petak 20. travnja od 12 do 18 sati održati niz interaktivnih radionica iz raznih područja veterinarske medicine za posjetitelje svih uzrasta.

rf

Pobuna djelatnika menze

Do daljnjega menze zatvorene, Zagrebački SC ide u štrajk

Zaposlenici zagrebačkog SC-a najavljuju štrajk koji započinje u srijedu 16. studenog, a rezultat istog je zatvaranje menze i prestanak izdavanja studentskih ugovora...