Innovation Academy

Još nije kasno za najbolje zimske praznike!

d

U razdoblju od 8. do 13. siječnja 2018. godine u Zagrebu će se održati prva zimska škola za srednjoškolce u sklopu Innovation Academy projekta.

Innovation Academy, projekt u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, pokrenut je prošlog ljeta s ciljem nadopunjavanja obrazovanja učenika srednjoškolske dobi. Nakon uspješno provedene ljetne škole na kojoj je sudjelovalo pedesetak učenika, sljedećeg tjedna održat će se prva zimska škola Innovation Academy, 
Zimsko izdanje Innovation Academy projekta okupit će stotinjak srednjoškolaca iz cijele Hrvatske koji će u prostorijama sveučilišta RIT Hrvatska u Zagrebu, imati priliku steći nova znanja i vještine. Tijekom zimske škole, sudionici će imati priliku birati između četiri trodnevna programa ovisno o svom području interesa, a na kraju akademije osim novih iskustava i poznanstava, dobiti će i certifikate koji potvrđuje njihovo sudjelovanje na projektu.

U suradnji s profesorima sveučilišta RIT Hrvatska, Martinom Žagarom i Andrejem Šarićem, zimska škola započet će programom IT Genius. Kroz spomenuti program namijenjen srednjoškolcima koji pokazuju interes prema programiranju i informatici, sudionici će naučiti osnove programiranja, programske logike te naučiti kako samostalno razviti mobilnu aplikaciju.
Paralelno s IT Genius programom, u prva tri dana akademije održat će se i Future Skills program na engleskom jeziku. Future Skills program će polaznicima pružiti dodatno znanje po pitanju budućih vještina u poslovanju, inovacija, tehnologije i projektnog menadžmenta, a sudionici će imati priliku i rješavati stvarne studije slučajeva poduzeća Kraš kao jednog od glavnih partnera programa uz Coca-Cola HBC Hrvatska.
 
U drugom dijelu akademije održat će se programi Soft Skills i Social Media Influencer. Soft Skills program čiji su predavači stalna mentorica Innovation Academy projekta Renata Ćurković te magistar komunikologije Kristijan Sedak, ima za cilj naučiti polaznike više o komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, emocionalnoj inteligenciji te vodstvu.
Social Media Influencer program koji se provodi u suradnji s youtube platformom Joomboos, dodatno educira sudionike po pitanju funkcioniranja društvenih mreža, izrade video sadržaja te obrade fotografija. Mentori ovog programa su Joomboosov video marketing specialist Dominik Beber, youtuberi Nika Ilčić i Dario Vekić te social media menadžer Mihovil Sić.
Jedan od stalnih mentora Innovation Academy projekta, poduzetnik i nagrađivani mladi projekt menadžer Andrej Hanzir, o programu kaže: “Innovation Academy je zasigurno najbolji i najkvalitetniji program za učenike srednjih škola na ovim prostorima. Nadam se da će mladi, ali i njihovi roditelji, to prepoznati i iskoristiti priliku sudjelovati na istom!”
Zahvaljujući aktualnom last minute popustu, posljednjih nekoliko kotizacija koje su u prodaji do kraja tjedna moguće je kupiti za 450 kuna umjesto redovnih 890 kuna,
 

Komentari na članak

Vezani članci

3

O ljepotama zavičaja

Udruga Mlada pera raspisala novi natječaj “Nikad ne bi pogodio!”, predviđene novčane nagrade u iznosu od 700, 500 kn i 250 kn

Nedavno osnovana udruga Mlada pera poslala je priopćenje za medije o njihovom novom natječaju ” Nikad ne bi pogodio!” koje u cijelosti objavljujemo.

dm

Pripremi se, pitaj, salušaj i odluči se

Tko pita, ne skita - predavanje za maturante

Dana 11. veljače u 13 sati na adresi Frane Petrića 4 (3. kat) u Zagrebu. Broj mjesta je ograničen!

http://institute-of-progressive-education-and-learning.org/wp-content/uploads/2014/02/Teacher-Student-1.jpg

Vidljive razlike na stratifikacijskoj ljestvici

Mladi iz različitih društvenih slojeva internet koriste u drugačije svrhe

Prema istraživanju OECD-a, mladi iz različitih društvenih grupa, koriste internet u drugačije svrhe.

muzej

Europska godina kulturne baštine

Tjedan Europe u hrvatskim muzejima

U sklopu obilježavanja Europske godine kulturne baštine, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Tehnički muzej Nikola Tesla i Arheološki muzej u Zagrebu od 7. do 13. svibnja 2018. godine organiziraju Tjedan Europe u hrvatskim muzejima.

oo

Promijenjena odluka

Ipak bez zaključivanja ocjena na polugodištu

Najava ministrice Divjak ipak se neće provesti.