Innovation Academy

Još nije kasno za najbolje zimske praznike!

d

U razdoblju od 8. do 13. siječnja 2018. godine u Zagrebu će se održati prva zimska škola za srednjoškolce u sklopu Innovation Academy projekta.

Innovation Academy, projekt u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, pokrenut je prošlog ljeta s ciljem nadopunjavanja obrazovanja učenika srednjoškolske dobi. Nakon uspješno provedene ljetne škole na kojoj je sudjelovalo pedesetak učenika, sljedećeg tjedna održat će se prva zimska škola Innovation Academy, 
Zimsko izdanje Innovation Academy projekta okupit će stotinjak srednjoškolaca iz cijele Hrvatske koji će u prostorijama sveučilišta RIT Hrvatska u Zagrebu, imati priliku steći nova znanja i vještine. Tijekom zimske škole, sudionici će imati priliku birati između četiri trodnevna programa ovisno o svom području interesa, a na kraju akademije osim novih iskustava i poznanstava, dobiti će i certifikate koji potvrđuje njihovo sudjelovanje na projektu.

U suradnji s profesorima sveučilišta RIT Hrvatska, Martinom Žagarom i Andrejem Šarićem, zimska škola započet će programom IT Genius. Kroz spomenuti program namijenjen srednjoškolcima koji pokazuju interes prema programiranju i informatici, sudionici će naučiti osnove programiranja, programske logike te naučiti kako samostalno razviti mobilnu aplikaciju.
Paralelno s IT Genius programom, u prva tri dana akademije održat će se i Future Skills program na engleskom jeziku. Future Skills program će polaznicima pružiti dodatno znanje po pitanju budućih vještina u poslovanju, inovacija, tehnologije i projektnog menadžmenta, a sudionici će imati priliku i rješavati stvarne studije slučajeva poduzeća Kraš kao jednog od glavnih partnera programa uz Coca-Cola HBC Hrvatska.
 
U drugom dijelu akademije održat će se programi Soft Skills i Social Media Influencer. Soft Skills program čiji su predavači stalna mentorica Innovation Academy projekta Renata Ćurković te magistar komunikologije Kristijan Sedak, ima za cilj naučiti polaznike više o komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, emocionalnoj inteligenciji te vodstvu.
Social Media Influencer program koji se provodi u suradnji s youtube platformom Joomboos, dodatno educira sudionike po pitanju funkcioniranja društvenih mreža, izrade video sadržaja te obrade fotografija. Mentori ovog programa su Joomboosov video marketing specialist Dominik Beber, youtuberi Nika Ilčić i Dario Vekić te social media menadžer Mihovil Sić.
Jedan od stalnih mentora Innovation Academy projekta, poduzetnik i nagrađivani mladi projekt menadžer Andrej Hanzir, o programu kaže: “Innovation Academy je zasigurno najbolji i najkvalitetniji program za učenike srednjih škola na ovim prostorima. Nadam se da će mladi, ali i njihovi roditelji, to prepoznati i iskoristiti priliku sudjelovati na istom!”
Zahvaljujući aktualnom last minute popustu, posljednjih nekoliko kotizacija koje su u prodaji do kraja tjedna moguće je kupiti za 450 kuna umjesto redovnih 890 kuna,
 

Komentari na članak

Vezani članci

Zadatak.hr - naslovna

Zadaće više nisu problem

Besplatno rješavanje zadataka iz matematike i fizike

Svježe diplomirani profesor fizike Bruno Dimić i programer Goran Goldin, obojica nezaposleni, ovih su dana pokrenuli stranicu za besplatno rješavanje zadataka iz fizike i matematike za osnovne i srednje škole pod nazivom Zadatak.hr.

n

Kultura

Noć muzeja 2018: Uživajte u događanjima na brojnim lokacijama u Zagrebu!

Noć muzeja 2018. održat će se 26. siječnja od 18:00 sati do 01:00 sat iza ponoći. Ulaz je besplatan.

m

IZ KUHINJE NE IZLAZI SATIMA

Kako 17-godišnji Marko svoj hobi pretvara u uspješan posao

Dogodi se da iz kuhinje ne izađe nekoliko sati. Svoju strast provodi u djelo čim uhvati malo vremena, a vrhunske fotografije obožavanih slastica dovele su i do brojnih poslovnih prilika. Marko Josipović ili, kako ga mnogi zovu, 'Marko Bakes', sedamnaestogodišnjak je koji svoj hobi polako pretvara u posao, a iskustva mu ne manjka jer slastice priprema već osam godina.

x

VEĆA ŠANSA ZA POSAO!

Besplatna stručna edukacija za 30 mladih koji svoju karijeru vide u ICT sektoru

Projekt Moja ICT karijera nastao je u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Obris i tvrtke Gauss d.o.o. kao rezultat analize podataka o rastućoj nezaposlenosti mladih osoba u Osječko-baranjskoj županiji.

Medicinska sestra

14.lipnja

Svjetski dan darivatelja krvi

Budite tu za nekog drugog. Dajte krv. Dijelite život.