Innovation Academy

Još nije kasno za najbolje zimske praznike!

d

U razdoblju od 8. do 13. siječnja 2018. godine u Zagrebu će se održati prva zimska škola za srednjoškolce u sklopu Innovation Academy projekta.

Innovation Academy, projekt u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, pokrenut je prošlog ljeta s ciljem nadopunjavanja obrazovanja učenika srednjoškolske dobi. Nakon uspješno provedene ljetne škole na kojoj je sudjelovalo pedesetak učenika, sljedećeg tjedna održat će se prva zimska škola Innovation Academy, 
Zimsko izdanje Innovation Academy projekta okupit će stotinjak srednjoškolaca iz cijele Hrvatske koji će u prostorijama sveučilišta RIT Hrvatska u Zagrebu, imati priliku steći nova znanja i vještine. Tijekom zimske škole, sudionici će imati priliku birati između četiri trodnevna programa ovisno o svom području interesa, a na kraju akademije osim novih iskustava i poznanstava, dobiti će i certifikate koji potvrđuje njihovo sudjelovanje na projektu.

U suradnji s profesorima sveučilišta RIT Hrvatska, Martinom Žagarom i Andrejem Šarićem, zimska škola započet će programom IT Genius. Kroz spomenuti program namijenjen srednjoškolcima koji pokazuju interes prema programiranju i informatici, sudionici će naučiti osnove programiranja, programske logike te naučiti kako samostalno razviti mobilnu aplikaciju.
Paralelno s IT Genius programom, u prva tri dana akademije održat će se i Future Skills program na engleskom jeziku. Future Skills program će polaznicima pružiti dodatno znanje po pitanju budućih vještina u poslovanju, inovacija, tehnologije i projektnog menadžmenta, a sudionici će imati priliku i rješavati stvarne studije slučajeva poduzeća Kraš kao jednog od glavnih partnera programa uz Coca-Cola HBC Hrvatska.
 
U drugom dijelu akademije održat će se programi Soft Skills i Social Media Influencer. Soft Skills program čiji su predavači stalna mentorica Innovation Academy projekta Renata Ćurković te magistar komunikologije Kristijan Sedak, ima za cilj naučiti polaznike više o komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, emocionalnoj inteligenciji te vodstvu.
Social Media Influencer program koji se provodi u suradnji s youtube platformom Joomboos, dodatno educira sudionike po pitanju funkcioniranja društvenih mreža, izrade video sadržaja te obrade fotografija. Mentori ovog programa su Joomboosov video marketing specialist Dominik Beber, youtuberi Nika Ilčić i Dario Vekić te social media menadžer Mihovil Sić.
Jedan od stalnih mentora Innovation Academy projekta, poduzetnik i nagrađivani mladi projekt menadžer Andrej Hanzir, o programu kaže: “Innovation Academy je zasigurno najbolji i najkvalitetniji program za učenike srednjih škola na ovim prostorima. Nadam se da će mladi, ali i njihovi roditelji, to prepoznati i iskoristiti priliku sudjelovati na istom!”
Zahvaljujući aktualnom last minute popustu, posljednjih nekoliko kotizacija koje su u prodaji do kraja tjedna moguće je kupiti za 450 kuna umjesto redovnih 890 kuna,
 

Komentari na članak

Vezani članci

Prazna učionica

SVA ČUDA MODERNOG DOBA TRAŽE RJEŠENJA

Zašto današnja djeca ne mogu mirno sjediti na nastavi?

Potpuno strana žena danas mi je otvorila srce preko telefona. Požalila se da njezin šestogodišnji sin jednostavno nije u stanju mirno sjediti na satu.

d

Idealna ljetna škola za filmofile

Završila 19. Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić

Od 18. do 28. kolovoza 2017. održana je 19. Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić. Brojni ljubitelji filma i medijske kulture boravili su 10 dana u Krapinskim Toplicama pohađajući seminarske ili radioničke programe Škole.

r

INFOGAMER 2017.

Reboot InfoGamer od 21. do 26. studenog na Zagrebačkom velesajmu

Ove godine očekuje se više od 70 000 posjetitelja koji će prepoznati sve veći značaj gaming kulture te gaming industrije koja kao najveća svjetska industrija zabave rapidno raste.

jednakost i tolerancija protiv nasilja

projekt pod pokroviteljstvom Europske unije

Jednakost i tolerancija protiv nasilja

Na trodnevnom seminaru pod nazivom "Jednakost i tolerancija protiv nasilja" održanom u organizaciji Udruge srednjoškolaca, te financiran sredstvima Europske unije kroz Program Mladi na djelu, proteklog su vikenda u Iloku sudjelovali učenici srednjih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor: kliker.ba

Jesi li spreman prihvatiti izazov?

Na jedan dan radi - što god poželiš!

Na jedan dan zamijeni školsku klupu radnim mjestom iz snova. Jesi li spreman prihvatiti izazov i raditi, pa makar na jedan dan, ono što si oduvijek želio?