Uči od najboljih!

Innovation Academy 2018

ia

U razdoblju od 20. do 24. kolovoza na Visokom Učilištu Algebra održat će se druga ljetna škola Innovation Academy u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI).

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) neprofitna je organizacija koja se bavi organizacijom raznih projekata čiji je cilj potaknuti mlade na edukaciju i razmišljanje izvan okvira. S jednim od svojih projekata, međunarodnom konferencijom LEAP Summit za mlade, HUKI je ovog ponedjeljka nagrađen nagradom Europski građanin od strane Europskog parlamenta.

Kao nastavak na projekt LEAP Summit, HUKI je prošlog ljeta pokrenuo projekt Innovation Academy namijenjen učenicima srednjih škola. Od tada do danas, u sklopu projekta su održane ljetna i zimska škola te brojna meetup druženja, a u projektu je sudjelovalo više od 250 srednjoškolaca. Ovog ljeta, u Zagreb stiže druga ljetna škola Innovation Academy koja će okupiti 100-tinjak učenika iz Hrvatske i regije čiji je cilj proširiti znanje i vještine iz područja vlastitog interesa.

Ljetna škola polaznicima na izbor nudi čak 4 petodnevna programa: Future Skills program na engleskom jeziku tijekom kojeg sudionici uče više o tehnologiji, inovacijama i projektnom menadžmentu; IT Genius program koncentriran na programiranje, programsku logiku i razvoj računalnih igara; Digital Skills program za sve one koje zanimaju društvene mreže i digitalni marketing te Soft Skills program namijenjen polaznicima koji žele poboljšati vještine komunikacije, prezentacije, vodstva i suradnje.

Na temelju interaktivnih predavanja i zanimljivih radionica polaznici uče više o području svog interesa, a ovisno o programu imaju priliku i posjetiti uspješna poduzeća te vidjeti iz prve ruke kako svijet “businessa” doista izgleda. Također, po završetku programa, svi sudionici dobivaju certifikat kojim se potvrđuje njihovo sudjelovanje i uspješno završavanje izabranog programa.

Do 15. lipnja traje promotivna akcija zahvaljujući kojoj je kotizaciju za ljetnu školu moguće preuzeti za 450 kuna, umjesto redovnih 890 kuna. Iskoristi priliku i prijavi se na: https://innovationacademy.huki.hr/prijava/

Komentari na članak

Vezani članci

kulturpunkt

Za buduće novinare

10. Kulturpunktova novinarska školica

Zanima te novinarstvo?

h

Vrijedne novčane nagrade

HAK-ov natječaj za filmaše

Hrvatski autoklub raspisuje natječaj za kratki film na temu "Sigurnosni pojas u prometu". Filmovi mogu biti bilo kojeg roda, vrste i žanra, a trajanje je ograničeno na 2 minute. Svoje radove mogu prijaviti mladi do navršene 24 godine. Također, sudionik može biti pojedinac ili grupa. Tri najbolja rada HAK će nagraditi novčanim iznosom od 15.000, 10.000, odnosno 7.000 kuna.

razredni neprijatelj

Glavna nagrada na međunarodnom festivalu

Pulskim srednjoškolcima Grand Prix za predstavu "Razredni neprijatelj"

Na 5. Međunarodnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva „Juventafest“ Sarajevo (9. – 13. rujna 2017) predstavi Razredni neprijatelj u režiji Luke Mihovilovića dodijeljena je nagrada Grand Prix za najbolju predstavu Festivala.

http://weburbanist.com/wp-content/uploads/2015/09/modern-libraries-monterrey-1.jpg

Obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica

Knjižnice za bolje sutra

Dan hrvatskih knjižnica ove se godine obilježava u petak 11.11., a pojedine informacije o ovome posebnom i jedinstvenom danu možete saznati baš u ovom članku, a potom se dalje rapitati o događajima u gradskim knjižnicama.

prvi

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

Ministrica znanosti i obrazovanja u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, donijela je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u skolskoj godini 2018./2019.