Sastanak NVURH-a i USRED-a

Hrvatski srednjoškolci pokreću intenzivniju međusobnu komunikaciju i suradnju

NVURH

Predstavnici Udruge srednjoškolaca danas su u prostoru Osnovne škole Lovre Pl. Matačića u Zagrebu održali radni sastanak sa predstavnicima Nacionalnog vijeća učenika. Osnovni cilj sastanka bilo je predstavljanje djelovanja Udruge srednjoškolaca te definiranje akcija koje će unaprijediti komunikaciju i suradnju među srednjoškolcima diljem Hrvatske. Realiziranjem niza projekata učinit će se pozitivne promjene među mladim ljudima, odnosno srednjoškolskoj populaciji koja u hrvatskoj broji oko 160.000 tisuća učenika.

Zagreb, 20. 3. 2013. –  Udruga srednjoškolaca želi putem medija upoznati cjelokupnu javnost, a posebice srednjoškolce s pravima, potrebama, rezultatima i uopće položajem učenika u Hrvatskoj te ih povezati i s njihovim kolegama u drugim europskim državama.

Sastanak u Zagrebu prva je u nizu od već nekoliko dogovorenih aktivnosti koje će biti provedene u narednih šest mjeseci u nekoliko hrvatskih gradova.

„Udrugu srednjoškolaca osnovali smo iz više razloga, a jedan od važnijih je aktivno povezivanje sa Organizacijom europskih udruga učenika (OBESSU) gdje Nacionalno vijeće učenika ne može predstavljati srednjoškolce  iz Hrvatske jer ovisi o resornom ministarstvu. Budući da Hrvatska ulazi u Europsku uniju, smatramo da u OBESSU-u trebamo imati predstavnike koji će predstavljati naše potrebe, stavove, pozitivna i negativna iskustva tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Također ćemo Nacionalnom vijeću učenika pružati logističku pomoć kako bi i oni lakše realizirali svoje ideje i projekte“ – izjava je predsjednika Udruge srednjoškolaca Filipa Markanovića.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Lanac papirnatih ljudi - jedan crveni

Prava srednjoškolaca na jednom mjestu

Deklaracija o pravima srednjoškolaca

Deklaracija o pravima srednjoškolaca podržana je i usvojena od strane Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske (NVURH) u Čakovcu 26. svibnja 2009.

TRAŽIMO TEBE

Borimo se za bolju budućnost hrvatskih srednjoškolaca!

Postani i ti član USRED-a!

Udruga srednjoškolaca želi konkretno unaprijediti informiranje hrvatskih učenika i omogućiti im pristup svim novostima iz svijeta srednjoškolskog obrazovanja i srednjih škola diljem Hrvatske. Želja nam je imati dopisnike iz svih krajeva Hrvatske, upravo kako bismo obogatili ovaj portal pričama iz svih krajeva.

Izvor: kliker.ba

Jesi li spreman prihvatiti izazov?

Na jedan dan radi - što god poželiš!

Na jedan dan zamijeni školsku klupu radnim mjestom iz snova. Jesi li spreman prihvatiti izazov i raditi, pa makar na jedan dan, ono što si oduvijek želio?

USRED logo

Izjave novoizabranih tijela Udruge

Novi ustroj USRED-a

Udruga srednjoškolaca Hrvatske izabrala je novo vodstvo!

Put u Bruxelles

USRED-ov natječaj

Intervju s pobjednicima natječaja "Moj zavičaj u Europi, Europa u mom zavičaju" : "Definitivno jedno novo i prekrasno iskustvo"

Nakon trijumfalne pobjede Andreje Krizmanić i Edija Rogine na natječaju „Moj zavičaj u Europi, Europa u mom zavičaju“ u organizaciji Udruge srednjoškolaca Hrvatske i europarlamentarca Davora Ive Stiera, pobjednici su otputovali u Bruxelles te su s nama podijelili dojmovee sa samog natječaja i putovanja. Postoji li bolja pozivnica za prijavu na sljedeći USRED-ov natječaj?