19. Špancirfest

Festival dobrih emocija

sss

Što nas očekuje na ovogodišnjem Špancirfestu?

Špancirfest ili festival dobrih emocija održava se kao ulični festival već devetnaestu godinu zaredom u sjeverozapadnom gradu Lijepe Naše, u poznatom Varaždinu. Malo tko nije čuo za ovaj događaj koji traje deset dana, ove godine od 18. do 27. kolovoza, i koji je tijekom povijesti postao jedan od najpoznatijih festivala u Hrvatskoj. Festival okuplja brojne izvođače, od profesionalnih i ameterskih pjevača, glumaca, plesača sve do žonglera i pantomičara koji svakodnevno, na ulicama grada, zabavljaju brojne turiste. Ulični program iz godine u godinu donosi nešto novo i zanimljivije pa će tako šetače na ulicama i trgovima zabavljati 20 performera iz cijele Europe. Nakon cijelog dana šetanja po gradu, kada se spusti noć, u različitim djelovima grada započinju različiti koncerti. Prvi dan Špancirfesta predstavit će se Klapa Maslina i Contra te Hari Rončević, a osim njih svojim će dolaskom program narednih dana obogatiti Rade Šerbedžija, Vatra, ZSA ZSA i brojni drugi. U središtu Starog grada, u popularnoj Kraljevskoj zoni, nastupit će brojni DJ-evi koji će, sigurni smo, privući najviše mlade publike. Iako će ove godine proslaviti drugi rođendan, Kraljevska zona nezaobilazno je mjesto koje posjećuju ljudi svih uzrasta. Svatko za sebe može pronaći nešto u čemu će uživati, bila to gastronomija, glazba ili ples. Novost zone restauracija je motora i bicikala te adrenalinski park. Glavna ideja ovogodišnjeg Špancirfesta jest pobuditi osjećaj pripadnosti zajednici koja njeguje kreativno razmišljanje i slobodu izražavanja te, naravno, učiniti grad još poznatijim. Moto Špancirfesta glasi „Pokreni svoju kreativnost“, a upravo zbog toga jer je na ovom festivalu središnje mjesto stvaranja za djecu i mlade Park kreative. U ovom parku koji se nalazi u samom srcu Varaždina održavat će se brojne radionice, predstave i izvedbe, a na djeci je da izaberu gdje će provoditi svoje vrijeme. Iako je ovo tek kratki uvid u ono što nas očekuje deset dana u Varaždinu, sigurni smo da će brojni srednjoškolci posjetiti ovaj festival upravo kao zadnje ljetno opuštanje prije početka nove školske godine.

Komentari na članak

Vezani članci

http://www.24sata.hr/media/img/b9/17/33a963074d76b915be4a.jpeg

Koliko se situacija promijenila

Komentar: Temelj nastave prirodoslovlja

DOBRO školsko prirodoslovno obrazovanje skupo je. Zahtijeva specijalizirane učitelje, praktikume, opremu, tehničare i potrošni materijal. Mnoge zemlje uložile su značajna sredstva u školsko prirodoslovlje, ali sve je očitije da većina učenika, kad napune 15 godina, okreće leđa prirodoslovlju. 

D

ZET

Uspostavljena nova autobusna linija 241 (Glavni kolodvor - Veliko Polje)

Nova autobusna linija puštena je u promet ovaj tjedan.

zastava

Želiš razgovarati s diplomatima? Onda je ovo prilika za tebe!

Posjeti Veleposlanstvo SAD-a!

Ovo je prilika za tebe! Saznaj sve o poslu diplomata i veleposlanika, postavi pitanja i zabavi se!

E-usmjeravanje

Jednostavno i pouzdano

Saznaj koje je zanimanje idealno za tebe!

Bez obzira na to biraš li školu ili studij, tražiš li posao ili razmišljaš o njegovoj promjeni, ovaj upitnik može ti pomoći da odabereš zanimanje koje bi ti dobro odgovaralo.

sk

Postani dobar govornik!

2. Školska govornica u Srednjoj školi Čakovec

Drugu godinu zaredom u Čakovcu se održala školska govornica. Školska govornica zainteresirala je sve srednjoškolce koji žele usavršiti svoje govorne sposobnosti!