Reisman postala članicom USRED-a

Dr. Judith Reisman podržala učenike u promicanju učeničkih prava

Judith Reisman/libela.org

Proteklog je tjedna Udruga srednjoškolaca – „USRED“ dobila novu članicu: američku znanstvenicu, komunikologinju dr. Judith Reisman.

Nakon što je danima obilazila raznorazne konferencije na temu zdravstvenog odgoja, na poziv jednog našeg zagrebačkog člana, postala je prvom inozemnom članicom Udruge. Potpisavši svoju upisnicu, izrazila je veliku podršku razvoju sustava učeničkog predstavništva u Republici Hrvatskoj, razvoju demokracije i kulture dijaloga na svim razinama. Istaknula je važnost javnih debata i rasprava među samim učenicima, kao i prava da mišljenje djece, mladih, ali i njihovih roditelja bude češće i ozbiljnije uvaženo. Uistinu se nadamo njezinom dolasku na prvu sljedeću sjednicu Udruge.

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: kliker.ba

Jesi li spreman prihvatiti izazov?

Na jedan dan radi - što god poželiš!

Na jedan dan zamijeni školsku klupu radnim mjestom iz snova. Jesi li spreman prihvatiti izazov i raditi, pa makar na jedan dan, ono što si oduvijek želio?

USRED logo

Jednakost za sve

Javno prioćenje: Učenički servisi

Udruga za srednjoškolce smatra nedopustivim da se posljedice nezaposlenosti u Hrvatskoj svaljuju na leđa učenika, jer svaka uređena i ozbiljna država, kakva i Hrvatska postaje ulaskom u Europsku uniju, razmišlja dugoročno, a ne postoji bolja investicija za zdrava buduća vremena od ulaganja u školovanje i poslovno osposobljavanje mladih ljudi i prije punoljetnosti.

zastava

Želiš razgovarati s diplomatima? Onda je ovo prilika za tebe!

Posjeti Veleposlanstvo SAD-a!

Ovo je prilika za tebe! Saznaj sve o poslu diplomata i veleposlanika, postavi pitanja i zabavi se!

usred

Skupština Udruge srednjoškolaca Hrvatske

USRED bira novo rukovodstvo: Poziv za isticanje kandidatura

Na temelju članaka 24., 27., 29., 30. i 31. statuta Udruge srednjoškolaca Hrvatske raspisuje se Poziv za isticanje kandidature za izbor predsjednika, dopredsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora Udruge srednjoškolaca Hrvatske.

USRED logo - bijeli

Kako izgleda godina dana članstva u USRED-u?

Kako je USRED promijenio moj život

Nakon godinu dana provedenih kao član Udruge srednjoškolaca Hrvatske, USRED je moj život doista vrlo jako promijenio. Bilo je i veselih i tužnih trenutaka, podjednako kao i zabave i rada.