Omogućite učenicima prava na rad te uključivanje u rad udruge

Dopis za medije: Učenički servisi

USRED logo

U Republici Hrvatskoj postoje učenički servisi koji su jedini legalni instrumenti zapošljavanja srednjoškolskih učenika. Osnovani su i funkcioniraju u svim županijama osim u Vukovarsko-srijemskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj. Učenicima je zajamčeno pravo na rad, a isto im garantira Konvencija o pravima djeteta. Njihovo pravo na rad jednako je pravu kojeg imaju i odrasli (punoljetni) građani Republike Hrvatske.

Predmet: Omogućivanje učenicima prava na rad te uključivanje u rad udruge

Poštovani predstavnici medija,

u ime Udruge srednjoškolaca, jedine nacionalne udruge srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj, apeliramo na Ministarstvo rada, ali i na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da učenicima što prije otvore mogućnost učlanjenja u bilo koji aktivni učenički servis u ovome periodu barem da se to dospusti učenicima iz županija u kojima ne postoji niti jedan učenički servis.

Isto tako ljubazno molimo ravnatelje škola koje nemaju učenički servis da se u što skorijem vremenu obrate nadležnom učeničkom servisu u svojoj županiji te da s istim potpišete ugovor o suradnji kako bi svojim učenicima omogućili pravo na rad.

Također koristimo ovu priliku za potaknuti Graditeljsko – geodetsku školu Osijek da omogući učenicima iz drugih škola sa područja Osječko-baranjske županije da koriste usluge njihovog učeničkog servisa.

Kako udruga ima na prvom mjestu braniti prava srednjoškolaca želimo informirati srednjoškolce sa područja Republike Hrvatske da svatko od njih ima  mogućnost uključiti se u rad USRED-a. Postupak je jednostavan. Potrebno je posjetiti web stranicu www.usred.hr te na istoj ispuniti ponuđeni online obrazac za učlanjenje Članstvo je besplatno i ne namjeravano uvoditi članarinu. Samo u zajedništvu učenika se možemo izboriti za bolje i pravednije obrazovanje što je i bio dokaz reforme u medicinskim školama.

 

S poštovanjem,
glasnogovornik Udruge srednjoškolaca
Pavao Škoko Gavranović

Komentari na članak

Vezani članci

f

Strip- i rock-kultura

Uskoro počinje 39. Močvarin sajam ploča i stripova

Svi ste pozvani da donesete svoje stvari i prezentirate ih. Mjesto za izlaganje je besplatno. O načinu prijave informirajte se na mailu mochvara@urk.hr.

g

FFZG

Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ponovno organizira Dane otvorenih vrata.

Otvorena knjiga

Mjesec hrvatske knjige

Održana radionica Čitalački maraton

Strukovna škola Virovitica obilježava Mjesec hrvatske knjige nizom događanja.

1

VITTRA ŠKOLA IMA SAMO PET ZONA ZA UČENJE

VIDEO | Škole u Švedskoj neće imati učionice

U Stockholmu je svoja vrata otvorila prva škola u kojoj nema učionica. Dizajneri su odlučili napustiti klasični projekt kako bi u obrazovnoj instituciji stvorili atmosferu koja razvija kreativnost i znatiželju.

1

U sklopu projekta 'Uključi se opet'

Besplatne radionice Forum teatra za mlade

Prijave su u tijeku!