Omogućite učenicima prava na rad te uključivanje u rad udruge

Dopis za medije: Učenički servisi

USRED logo

U Republici Hrvatskoj postoje učenički servisi koji su jedini legalni instrumenti zapošljavanja srednjoškolskih učenika. Osnovani su i funkcioniraju u svim županijama osim u Vukovarsko-srijemskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj. Učenicima je zajamčeno pravo na rad, a isto im garantira Konvencija o pravima djeteta. Njihovo pravo na rad jednako je pravu kojeg imaju i odrasli (punoljetni) građani Republike Hrvatske.

Predmet: Omogućivanje učenicima prava na rad te uključivanje u rad udruge

Poštovani predstavnici medija,

u ime Udruge srednjoškolaca, jedine nacionalne udruge srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj, apeliramo na Ministarstvo rada, ali i na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da učenicima što prije otvore mogućnost učlanjenja u bilo koji aktivni učenički servis u ovome periodu barem da se to dospusti učenicima iz županija u kojima ne postoji niti jedan učenički servis.

Isto tako ljubazno molimo ravnatelje škola koje nemaju učenički servis da se u što skorijem vremenu obrate nadležnom učeničkom servisu u svojoj županiji te da s istim potpišete ugovor o suradnji kako bi svojim učenicima omogućili pravo na rad.

Također koristimo ovu priliku za potaknuti Graditeljsko – geodetsku školu Osijek da omogući učenicima iz drugih škola sa područja Osječko-baranjske županije da koriste usluge njihovog učeničkog servisa.

Kako udruga ima na prvom mjestu braniti prava srednjoškolaca želimo informirati srednjoškolce sa područja Republike Hrvatske da svatko od njih ima  mogućnost uključiti se u rad USRED-a. Postupak je jednostavan. Potrebno je posjetiti web stranicu www.usred.hr te na istoj ispuniti ponuđeni online obrazac za učlanjenje Članstvo je besplatno i ne namjeravano uvoditi članarinu. Samo u zajedništvu učenika se možemo izboriti za bolje i pravednije obrazovanje što je i bio dokaz reforme u medicinskim školama.

 

S poštovanjem,
glasnogovornik Udruge srednjoškolaca
Pavao Škoko Gavranović

Komentari na članak

Vezani članci

z

ZET

Svi sveti - blagdanska organizacija prijevoza

ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza kroz dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od subote, 27. listopada, pratit će se prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključivat će se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.

n

Uhvati mikrofon

Besplatna radionica za mlade željne spikerskog iskustva

Udruga VANG organizira besplatnu radionicu "Osnove spikerskog zanata" uz potporu Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Moj Europski san

Moj Europski san

Moj Europski san

nagrada

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Nagrada Soljačić uručena učenici Ivi Madunić

Nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, osvojila je Iva Madunić, učenica 3. gimnazije iz Splita, koja je ostvarila najbolje rezultate na ispitima državne mature iz matematike, fizike i hrvatskoga jezika na višoj (A) razini.

1

Osvoji vrijedne nagrade

Nagradni natječaj “Da sam znao/la”

Ovaj nagradni natječaj priređuje i organizira Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu.