#viennadays

Dani Beča u Zagrebu

d

U Zagrebu će se od 28. do 30. studenoga održati Dani Beča u organizaciji Eurocomm-PR Zagreb te gradova Beča i Zagreba.

Riječ je o manifestaciji koja će u Zagreb donijeti dašak bečkog adventskog flera, ali i inovativne gradske projekte zbog kojih je Beč 2017. već osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

Glavni grad Austrije ne krije tajnu svog uspjeha, jer mu je međunarodna razmjena iskustava vrlo važna. Stoga Beč već treći put dolazi u glavni grad Hrvatske, gdje će sa Zagrebom nastaviti postojeći konstruktivni dijalog. Otvorenje Dana Beča na Trgu bana Jelačića, 28. studenoga (19 sati) donijet će božićno raspoloženje i glazbeno iznenađenje. Pozvani su svi, a prihod od prodaje napitaka bit će udvostručen i doniran u dobrotvorne svrhe.

Središnji dio Dana Beča dvodnevna je konferencija na kojoj će stručnjaci oba grada raspravljati o inovativnim projektima na teme zaštite okoliša, integracije, mobilnosti i smart cityja. Prvog dana konferencije u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) na Zrinjevcu govorit će se o temama kao što su planiranje grada i smart city, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, start upovi, urban mobility te turizam u doba ekonomije dijeljenja. Bečki i zagrebački stručnjaci razmijenit će svoj know how na izlaganjima i raspravama te u radnim grupama. Na drugom danu konferencije osvrnut će se na teme kao što su PR-mjere u području zaštite okoliša i integracija izbjeglica. I drugi dio konferencije ‘Inovativni gradovi’održava se u HAZU, a ulaz na oba konferencijska dana je slobodan.

Večer kojom će se zatvoriti Dani Beča proteći će u znaku dodjele nagrada Red Carpet Award. Na večeri za pozvane goste bit će predstavljeni radovi mladih hrvatskih umjetnika koje je 2017. godine nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča. Uručene će biti i prve tri nagrade mladim talentima u okviru natječaja za najbolji dječji crtež Red Carpet Award budućnosti. Pobjednika očekuje putovanje u Beč u pratnji roditelja ili skrbnika, a drugog i trećeplasiranog poklon paket sa slatkišima tvrtke Manner.

Komentari na članak

Vezani članci

http://www.prakticanzivot.com/wp-content/uploads/2012/03/imenik-620x350.jpg

Nastava počinje 3. rujna, završava 14. lipnja

Raspored školske godine 2018./2019.

Prema odluci resornog ministarstva, nova nastavna godina počet će u ponedjeljak 3. rujna 2018. godine, a završiti u petak 14. lipnja 2019. godine. Školska godina, pak, počinje 1. rujna 2018., a završava 31. kolovoza 2019. godine.

1

EKONOMSKA KLINIKA

Poduzetnik budućnosti - projekt namijenjen srednjoškolcima

Studenti mlade, neprofitne udruge Ekonomske klinike u suradnji s Udrugom srednjoškolaca Hrvatske organiziraju projekt namijenjen učenicima srednjoškolcima pod imenom Poduzetnik budućnosti.

1

Znanost

Otvoreno natjecanje za srednjoškolce „Znanstvenik u meni!“

Tim studenata, znanstvenika i komunikatora znanosti organizira inauguralno natjecanje u komunikaciji znanosti "Znanstvenik u meni!" namijenjeno srednjoškolcima i srednjoškolkama u Republici Hrvatskoj.

http://www.kravata-zagreb.com/public/files/_DSC9432.JPG

Svjetski dan kravate

Neizostavan modni detalj za muškarce, ali i žene

Povodom Dana kravate, donosimo nešto više o značenju kravate, ali i kako pravilno zavezati kravatu.

Reci stop nasiju

Reci stop nasilju

Prijavite nasilje u odgojno-obrazovnim ustanovama ONLINE!

Radi prevencije nasilja među djecom i mladima,Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta počinje s primjenom web obrasca za evidenciju o pojedinačnom slučaju nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama.