#viennadays

Dani Beča u Zagrebu

d

U Zagrebu će se od 28. do 30. studenoga održati Dani Beča u organizaciji Eurocomm-PR Zagreb te gradova Beča i Zagreba.

Riječ je o manifestaciji koja će u Zagreb donijeti dašak bečkog adventskog flera, ali i inovativne gradske projekte zbog kojih je Beč 2017. već osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

Glavni grad Austrije ne krije tajnu svog uspjeha, jer mu je međunarodna razmjena iskustava vrlo važna. Stoga Beč već treći put dolazi u glavni grad Hrvatske, gdje će sa Zagrebom nastaviti postojeći konstruktivni dijalog. Otvorenje Dana Beča na Trgu bana Jelačića, 28. studenoga (19 sati) donijet će božićno raspoloženje i glazbeno iznenađenje. Pozvani su svi, a prihod od prodaje napitaka bit će udvostručen i doniran u dobrotvorne svrhe.

Središnji dio Dana Beča dvodnevna je konferencija na kojoj će stručnjaci oba grada raspravljati o inovativnim projektima na teme zaštite okoliša, integracije, mobilnosti i smart cityja. Prvog dana konferencije u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) na Zrinjevcu govorit će se o temama kao što su planiranje grada i smart city, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, start upovi, urban mobility te turizam u doba ekonomije dijeljenja. Bečki i zagrebački stručnjaci razmijenit će svoj know how na izlaganjima i raspravama te u radnim grupama. Na drugom danu konferencije osvrnut će se na teme kao što su PR-mjere u području zaštite okoliša i integracija izbjeglica. I drugi dio konferencije ‘Inovativni gradovi’održava se u HAZU, a ulaz na oba konferencijska dana je slobodan.

Večer kojom će se zatvoriti Dani Beča proteći će u znaku dodjele nagrada Red Carpet Award. Na večeri za pozvane goste bit će predstavljeni radovi mladih hrvatskih umjetnika koje je 2017. godine nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča. Uručene će biti i prve tri nagrade mladim talentima u okviru natječaja za najbolji dječji crtež Red Carpet Award budućnosti. Pobjednika očekuje putovanje u Beč u pratnji roditelja ili skrbnika, a drugog i trećeplasiranog poklon paket sa slatkišima tvrtke Manner.

Komentari na članak

Vezani članci

3

Dan knjižnice

Dani otvorenih vrata NSK 2018.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 22. veljače 2018. godine proslavit će Dan Knjižnice koji prigodno obilježava na nadnevak kada je otisnuta prva hrvatska tiskana knjiga, Misal po zakonu rimskog dvora iz 1483., jedno od najvrjednijih djela hrvatske kulture koje Knjižnica čuva.

MZOS

Strategija za budućnost

Usvojen zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru

Hrvatski je Sabor 8. veljače 2013. godine usvojio Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Riječ je o zakonu kojim se uspostavlja Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO) kojim se uređuje sustav kvalifikacija u Republici Hrvatskoj. HKO je reformski instrument koji ima za cilj povećanje transparentnosti i kvalitete cjelokupnog obrazovnog sustava, povezivanje obrazovanja s potrebama tržišta rada te uspostavu formalnog sustava priznavanja neformalnog i informalnog učenja.

ia22

INNOVATION ACADEMY CONFERENCE

Konferencija o vještinama budućnosti za učenike srednjih škola u Zagrebu!

Mladi će na konferenciji imati priliku kroz predavanja, panele i radionice, raditi na razvoju vlastite poduzetničke ideje ili saznati više i odabrati neko od zanimanja budućnosti.

1

Prilika koja se ne propušta

Nauči besplatno strani jezik ili svirati neki instrument

Besplatna škola stranih jezika i glazbena škola. Prilika koju stvarno ne smiješ propustiti.

prof

novosti!

PROFESOR KOJI JE DOBIO BATINA I PRIJE SE TUKAO Javio se bivši maturant koji je imao okršaj s njim: 'Kad me boksnuo, uzvratio sam mu i sastavio ga!'

Profesor je bio pod utjecajem alkohola od 3,2 promila.