#viennadays

Dani Beča u Zagrebu

d

U Zagrebu će se od 28. do 30. studenoga održati Dani Beča u organizaciji Eurocomm-PR Zagreb te gradova Beča i Zagreba.

Riječ je o manifestaciji koja će u Zagreb donijeti dašak bečkog adventskog flera, ali i inovativne gradske projekte zbog kojih je Beč 2017. već osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

Glavni grad Austrije ne krije tajnu svog uspjeha, jer mu je međunarodna razmjena iskustava vrlo važna. Stoga Beč već treći put dolazi u glavni grad Hrvatske, gdje će sa Zagrebom nastaviti postojeći konstruktivni dijalog. Otvorenje Dana Beča na Trgu bana Jelačića, 28. studenoga (19 sati) donijet će božićno raspoloženje i glazbeno iznenađenje. Pozvani su svi, a prihod od prodaje napitaka bit će udvostručen i doniran u dobrotvorne svrhe.

Središnji dio Dana Beča dvodnevna je konferencija na kojoj će stručnjaci oba grada raspravljati o inovativnim projektima na teme zaštite okoliša, integracije, mobilnosti i smart cityja. Prvog dana konferencije u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) na Zrinjevcu govorit će se o temama kao što su planiranje grada i smart city, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, start upovi, urban mobility te turizam u doba ekonomije dijeljenja. Bečki i zagrebački stručnjaci razmijenit će svoj know how na izlaganjima i raspravama te u radnim grupama. Na drugom danu konferencije osvrnut će se na teme kao što su PR-mjere u području zaštite okoliša i integracija izbjeglica. I drugi dio konferencije ‘Inovativni gradovi’održava se u HAZU, a ulaz na oba konferencijska dana je slobodan.

Večer kojom će se zatvoriti Dani Beča proteći će u znaku dodjele nagrada Red Carpet Award. Na večeri za pozvane goste bit će predstavljeni radovi mladih hrvatskih umjetnika koje je 2017. godine nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča. Uručene će biti i prve tri nagrade mladim talentima u okviru natječaja za najbolji dječji crtež Red Carpet Award budućnosti. Pobjednika očekuje putovanje u Beč u pratnji roditelja ili skrbnika, a drugog i trećeplasiranog poklon paket sa slatkišima tvrtke Manner.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.antenazadar.hr/wp-content/uploads/2013/08/%C5%A0kolski-ud%C5%BEbenici-knjige.jpg?x50002

Bliži se početak nove školske godine

Gdje nabaviti najpovoljnije udžbenike

Školska godina samo što nije počela te je vrijeme za nabavu udžbenika, ako to već niste obavili do sad. Znajući kako to i nije tako jednostavan i jeftin posao, odlučili smo vam pomoći. Istražili smo za vas gdje najpovoljnije kupiti udžbenike.

USRED logo - bijeli

Generalna skupština

Generalna skupština

Generalna skupština

Obilježena knjiga za učenje

U novoj školskoj godini...

U novoj školskoj godini...

U novoj školskoj godini...

Važna obavijest

Važne informacije

Ovo moraš pročitati prije početka nove školske godine!

Nova školska godina uskoro počinje, a mi donosimo 4 najvažnije stvari koje srednjoškolci moraju znati.

PNEU

Bolja Hrvatska

Hrvatski gimnazijalci osvojili zlatnu i srebrnu medalju na Prirodoslovnoj olimpijadi EU

Da u Hrvatskoj nije sve tako crno dokazali su i hrvatski gimnazijalci koji su ostvarili zavidne rezultate na natjecanju iz prirodoslovnih znanosti natječući se sa 300 svojih vršnjaka iz cijele Europe! S ovakvim mladima, vraćena je vjera u bolju budućnost!