#viennadays

Dani Beča u Zagrebu

d

U Zagrebu će se od 28. do 30. studenoga održati Dani Beča u organizaciji Eurocomm-PR Zagreb te gradova Beča i Zagreba.

Riječ je o manifestaciji koja će u Zagreb donijeti dašak bečkog adventskog flera, ali i inovativne gradske projekte zbog kojih je Beč 2017. već osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

Glavni grad Austrije ne krije tajnu svog uspjeha, jer mu je međunarodna razmjena iskustava vrlo važna. Stoga Beč već treći put dolazi u glavni grad Hrvatske, gdje će sa Zagrebom nastaviti postojeći konstruktivni dijalog. Otvorenje Dana Beča na Trgu bana Jelačića, 28. studenoga (19 sati) donijet će božićno raspoloženje i glazbeno iznenađenje. Pozvani su svi, a prihod od prodaje napitaka bit će udvostručen i doniran u dobrotvorne svrhe.

Središnji dio Dana Beča dvodnevna je konferencija na kojoj će stručnjaci oba grada raspravljati o inovativnim projektima na teme zaštite okoliša, integracije, mobilnosti i smart cityja. Prvog dana konferencije u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) na Zrinjevcu govorit će se o temama kao što su planiranje grada i smart city, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, start upovi, urban mobility te turizam u doba ekonomije dijeljenja. Bečki i zagrebački stručnjaci razmijenit će svoj know how na izlaganjima i raspravama te u radnim grupama. Na drugom danu konferencije osvrnut će se na teme kao što su PR-mjere u području zaštite okoliša i integracija izbjeglica. I drugi dio konferencije ‘Inovativni gradovi’održava se u HAZU, a ulaz na oba konferencijska dana je slobodan.

Večer kojom će se zatvoriti Dani Beča proteći će u znaku dodjele nagrada Red Carpet Award. Na večeri za pozvane goste bit će predstavljeni radovi mladih hrvatskih umjetnika koje je 2017. godine nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča. Uručene će biti i prve tri nagrade mladim talentima u okviru natječaja za najbolji dječji crtež Red Carpet Award budućnosti. Pobjednika očekuje putovanje u Beč u pratnji roditelja ili skrbnika, a drugog i trećeplasiranog poklon paket sa slatkišima tvrtke Manner.

Komentari na članak

Vezani članci

TRAŽIMO TEBE

Borimo se za bolju budućnost hrvatskih srednjoškolaca!

Postani i ti član USRED-a!

Udruga srednjoškolaca želi konkretno unaprijediti informiranje hrvatskih učenika i omogućiti im pristup svim novostima iz svijeta srednjoškolskog obrazovanja i srednjih škola diljem Hrvatske. Želja nam je imati dopisnike iz svih krajeva Hrvatske, upravo kako bismo obogatili ovaj portal pričama iz svih krajeva.

z

ZET

Od 1. srpnja opet nove cijene karata u ZET-u

Pomalo je već zbunjujuće koliko se često mijenja cijena karata ZET-a, a evo što nas očekuje od 1. srpnja.

l

24 mladih volontera iz osam europskih zemalja

„Leave your trace“ - ljetni volonterski kamp u Velikom Žitniku

Od 13. do 26. kolovoza 2018. godine u edukacijskom centru u Velikom Žitniku održat će se volonterski kamp pod nazivom „Leave your trace“ koji će okupiti 24 mladih volontera iz osam europskih zemalja.

r

Za humanitarce

Javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade ‘Luka Ritz’

Sve osnovne i srednje škole, kao i učenički domovi, imaju priliku do 20. travnja 2018. godine nominirati učenike i učenice koji promiču toleranciju te humano i nenasilno ponašanje.

http://p5cdn4static.sharpschool.com/UserFiles/Servers/Server_3033802/Image/Livonia/Emerson/Colling/Stem.png

Prvi put STEM stipendije za STEM brucoše i studente

Stipendije za STEM brucoše i studente

U akademskoj godini 2017./2018. Ministarstvo znanosti i obrazovanja započinje provoditi projekt „Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima znanosti (STEM)“, koji će se financirati iz Operativnoga programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.' u sklopu Europskoga socijalnog fonda.