Od molekule do lijeka

Dan otvorenih vrata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

djSKJWNDKJ

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvorit će svoja vrata svima zainteresiranima u subotu 19. studenog 2016. od 12 do 15 sati.

Misija je Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu provoditi znanstveno-istraživačku, diplomsku i poslijediplomsku obrazovnu te stručnu djelatnost u području biomedicine i zdravstva te time pridonositi općem napretku zajednice, odnosno razvoju gospodarstva, utemeljenog na znanju. Osiguravajući racionalno korištenje raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa, Fakultet potiče razvoj multidisciplinarnih znanstveno-nastavnih programa, međunarodnu kompetitivnost i konkurentnost nastavnog, znanstvenog i stručnog rada, povećanje razine inovativnosti u društvu, ubrzani prijenos znanja, odnosno potiče povezanost obrazovanja, istraživanja i poduzetništva.

Vizija je Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu da u skladu sa svojom misijom, svojim jasnim istraživačkim profilom, utemeljenosti nastavnog procesa na novim znanstvenim dostignućima, ishodima učenja, i načelu cjeloživotnog obrazovanja te uključenošću u Europski istraživački i visokoobrazovni prostor, postane jedan od vodećih akademskih centara u znanstvenom području biomedicine i zdravstva u regiji. Surađujući s drugim akademskim, istraživačkim i javnim institucijama na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini Fakultet će nastaviti s radom kao društveno odgovorna institucija u obrazovnoj, znanstvenoj i stručnoj djelatnosti, a kadrovi školovani na FBF-u bit će interdisciplinarno obrazovani i kompetentni za rješavanje problema iz svoga područja, na korist cijeloj zajednici.

Ciljevi Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jesu unapređenje i razvoj nastavnog, znanstveno-istraživačkog te stručnog rada, jačanje ljudskih resursa (brojem i kvalitetom), snažna integriranost u europski i svjetski znanstveno-istraživački prostor kroz poticanje mobilnosti i razmjene znanja i vještina, implementacija osiguranja kvalitete, kao i promicanje znanosti te farmaceutske i medicinsko-biokemijske struke u društvu.

Pronalaziš se u ovome? :D

Onda pogledaj program Dana otvorenih vrata i odaberi radionicu za sebe!

PREDAVANJA
12:00 – Marihuana – droga i/ili lijek
13:00 – Studentski život jednog farmaceuta/medicinskog biokemičara

RADIONICE

- Dugine boje u epruveti
- Može li boja liječiti?
- Gelovi – male tajne velikih molekula
- Od čega boluje gospodin M.B.?
- Neka hrana bude tvoj lijek!
- Za upute o indikacijama i mjerama opreza upitajte svog ljekarnika - Mehanizam recikliranja željeza u organizmu – spektrokemija
transferina

Komentari na članak

Vezani članci

Ispitni katalog DM - Matematika 2016./2017.

DM - Matematika

Provjerite što Vas očekuje na državnoj maturi iz matematike u ovoj školskoj godini!

x

Spremni dočekajte maturu

Sve o pripremama u Algebri

Sve o pripremama u Algebri na jednom mjestu. Iskustva i preporuke polaznika pročitajte u članku.

Ispitni katalog DM - Psihologija 2016./2017.

DM - Psihologija

Provjerite što Vas očekuje na državnoj maturi iz psihologije u ovoj školskoj godini!

ncvvo_nacionalni_centar_za_vanjsko_vrednovanje_obrazovanja_tabla.jpg

Žalbe upućene direktno na e-mailove Centra neće se razmatrati

Ovako se podnosi žalba ili prigovor na privremene rezultate državne mature

Danas u 12.00 sati objavljeni su rezultati ispita državne mature koje su pristupnici polagali u ljetnome roku školske godine 2015./2016. Pristupnici će imati punih 48 sati za žalbu, no pogledajte na koji način se ista podnosi jer se prigovori poslani putem e-maila neće razmatrati.

Matematika; učenje

Upiši Algebru i spremi se za maturu

Iskustva maturanata na plaćenim pripremama

Saznajte iz prve ruke zašto upisati pripreme u Algebri.