Zadaće više nisu problem

Besplatno rješavanje zadataka iz matematike i fizike

Zadatak.hr - naslovna

Svježe diplomirani profesor fizike Bruno Dimić i programer Goran Goldin, obojica nezaposleni, ovih su dana pokrenuli stranicu za besplatno rješavanje zadataka iz fizike i matematike za osnovne i srednje škole pod nazivom Zadatak.hr.

Kako koristiti on-line servis Zadatak.hr?
Postupak je vrlo jednostavan: na njihovu internetsku adresu možete poslati sve školske zadatke iz ovih dvaju predmeta s kojima muku mučite. Kada zadatak bude riješen i objavljen na njihovoj mrežnoj stranici, onaj tko je upit poslao automatski na svoj mail dobiva obavijest o tome.

'Također, nudimo mogućnost komentara ispod svakog rješenja, kako bi bilo tko drugi mogao postaviti dodatna potpitanja ili upozoriti na eventualne greške. Na taj način želimo postići interakciju i komunikaciju s našim korisnicima', kaže Bruno.

Na stranici se već sada nalazi nekoliko riješenih zadataka, a Bruno ističe kako stranica može pomoći osobito djeci u manjim sredinama koja nemaju mogućnosti dobiti i plaćati nerijetko preskupe instrukcije.

Također, učenici koji ostanu kod kuće zbog bolesti sada on-line putem mogu pratiti i svladati gradivo koji su njihovi vršnjaci učili u školi. Bruno i Goran nadaju se da će i sponzori prepoznati njihov entuzijazam i kreativnost, jer planova za nadogradnju sustava ne nedostaje.

Komentari na članak

Vezani članci

zgt

Modernizacija poslovanja i aplikacija koja će podići standard usluge

ZET-ovu kartu od sada ćete moći kupiti putem aplikacije, a pokaz ‘napuniti’ preko portala

Ako se nađete u busu ili tramvaju bez lipe u džepu, a nemate novca ni na bankovnom računu, ne brinite, ZET sprema novo rješenje.

h

Blagdanski poklon

HAVC: Online maraton kratkometražnih filmova

HAVC najavljuje online maraton sa šest domaćih filmova koji će se moći pogledati od 31. prosinca 2018. do 6. siječnja 2019. na internetskoj stranici www.havc.hr. 

najava - malonogometni turnir

Projekt "HUMANITARAC"

Prijave na malonogometni turnir 'Humanitarac'

U sklopu projekta “HUMANITARAC” Vijeće učenika Šibensko-kninske županije i Udruga srednjoškolaca organiraju malonogometni turnir svih srednjih škola s područja Šibensko-kninske županije. Ekipe moraju biti sastavljenje od 4 igrača i 1 golamana, ukupno 5 sudionika. Profesori u srednjim školama također mogu sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji i igrati na turniru.

k2

Nove mjere

Novčane kazne za roditelje čija djeca kasne u školu

Roditelji čija djeca kasne u školu mogli bi ubuduće zbog toga plaćati novčanu kaznu.

D

ZET

Uspostavljena nova autobusna linija 241 (Glavni kolodvor - Veliko Polje)

Nova autobusna linija puštena je u promet ovaj tjedan.