Zadaće više nisu problem

Besplatno rješavanje zadataka iz matematike i fizike

Zadatak.hr - naslovna

Svježe diplomirani profesor fizike Bruno Dimić i programer Goran Goldin, obojica nezaposleni, ovih su dana pokrenuli stranicu za besplatno rješavanje zadataka iz fizike i matematike za osnovne i srednje škole pod nazivom Zadatak.hr.

Kako koristiti on-line servis Zadatak.hr?
Postupak je vrlo jednostavan: na njihovu internetsku adresu možete poslati sve školske zadatke iz ovih dvaju predmeta s kojima muku mučite. Kada zadatak bude riješen i objavljen na njihovoj mrežnoj stranici, onaj tko je upit poslao automatski na svoj mail dobiva obavijest o tome.

'Također, nudimo mogućnost komentara ispod svakog rješenja, kako bi bilo tko drugi mogao postaviti dodatna potpitanja ili upozoriti na eventualne greške. Na taj način želimo postići interakciju i komunikaciju s našim korisnicima', kaže Bruno.

Na stranici se već sada nalazi nekoliko riješenih zadataka, a Bruno ističe kako stranica može pomoći osobito djeci u manjim sredinama koja nemaju mogućnosti dobiti i plaćati nerijetko preskupe instrukcije.

Također, učenici koji ostanu kod kuće zbog bolesti sada on-line putem mogu pratiti i svladati gradivo koji su njihovi vršnjaci učili u školi. Bruno i Goran nadaju se da će i sponzori prepoznati njihov entuzijazam i kreativnost, jer planova za nadogradnju sustava ne nedostaje.

Komentari na članak

Vezani članci

Impress

Projekt nagrađivan Charlemagne nagradom otvorio je svoje prijavnice

BESPLATNI KAMP: Međunarodni tjedan mladih

Međunarodni tjedan mladih volonterski je projekt nastao 2011.godine zbog čvrste odluke dvoje ljudi da je vrijeme da se razvije utjecaj i položaj mladih u društvu. Svake godine za vrijeme međunarodnog tjedna mladih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održava se kamp za mlade iz cijele Europe. 

ia

Uči od najboljih!

Innovation Academy 2018

U razdoblju od 20. do 24. kolovoza na Visokom Učilištu Algebra održat će se druga ljetna škola Innovation Academy u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI).

00

ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

Od nedjelje zimsko računanje vremena

Zimsko računanje vremena započinje u noći sa subote, 27. listopada, na nedjelju, 28. listopada.

Naša prava - film - kadar

Naša prava

Udruga srednjoškolaca snimila dokumentarni film o učeničkim pravima

Idejni začetnik filma, Udruga srednjoškolaca, ugostila je i predstavnike Nacionalnog vijeća učenika i profesore i ravnatelje. Premjera filma je predviđena sredinom rujna.

2

+ Niz interaktivnih radionica

Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta

Povodom Dana otvorenih vrata Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji se ove godine održava u sklopu Festivala znanosti, nastavnici Fakulteta će u petak 20. travnja od 12 do 18 sati održati niz interaktivnih radionica iz raznih područja veterinarske medicine za posjetitelje svih uzrasta.