Postani dobar govornik!

2. Školska govornica u Srednjoj školi Čakovec

sk

Drugu godinu zaredom u Čakovcu se održala školska govornica. Školska govornica zainteresirala je sve srednjoškolce koji žele usavršiti svoje govorne sposobnosti!

Srednjoškolci Međimurske županije imali su mogućnost provesti dva kvalitetna dana usavršavajući svoje govorne sposobnosti. Govorno usavršavanje teklo je pod vodstvom govornih trenera, odnosno fonetičara. Tako je 15. i 16. ožujka u Srednjoj školi Čakovec započela 2. Školska govornica. Školska govornica pružila je svim sudionicima povećanje govorničkog samopouzdanja, pomoć u govorničkoj snalažljivosti u školi, smanjila je strah i tremu te, ono najbitnije, dala temelj za cjeloživotni uspjeh! 

Budući da sam i sam sudjelovao, definitivno mogu potvrditi da je sve ovo uistinu bilo tako. Mentori školske govornice studenti su na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu predvođeni   dr. sc. Ines Carović, njihovom profesoricom.
Svaki je polaznik morao sastaviti i izvesti govor o temi koju je sam odabrao, a za završnu svečanost, Govornijadu, u skupinama je odabrano osam najboljih govornika: Neva Žganec, Jakov Sedlar, Hana Marciuš, Martin Slaviček, Ivona Marciuš, Marko Zidarić, Izidora Pongrac i Matija Vugrinec. Govorničku medalju osvojila je Ivona Marciuš, učenica 3. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. 

Školska govornica neće stati, ako ne prije, siguran sam da na jesen, budite spremni za nove (ne)istražene pothvate!

Komentari na članak

Vezani članci

ds

Zaklada sveti Dominik Savio

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za akademsku godinu 2018./2019.

Otvorene su prijave za stipendije za srednjoškolce i studente.

naslovna

Kada kulturu u svoje ruke uzmu Bitorajac i Đurić

700 kvadratnih metara čistog kazališnog ludila uskoro u Zagrebu

Dva glumca koje spaja dugogodišnja suradnja na seriji "Naša mala klinika", ali i mnoge druge, od ove jeseni spaja još nešto. Riječ je o privatnom kazalištu "Luda kuća" na mjestu nekadašnjeg zagrebačkog kina Mosor, u Zvonimirovoj 63 čije se otvorenje očekuje u listopadu ove godine. Svoju ljubav prema kazalištu, glumi, smijehu i zabavi odlučili su pokazati i oživjeti u ovoj originalnoj ideji.

http://eug2016.com/

Besplatne ulaznice za ceremoniju otvaranja Europskih sveučilišnih igara 2016.

Požuri po besplatne ulaznice za EUG2016!

Zaljubljenici u sport, ali i u dobru zabavu, bliži nam se 13.srpnja - ceremonija otvaranja Europskih sveučilišnih igara. Vremena je malo, stoga požurite po svoju besplatnu ulaznicu! Neka Igre počnu!

NVURH

Novi saziv, nova snaga

U MZOS-u održana konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas, 20. ožujka, održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika, najvišega predstavničkog tijela učenika osnovnih i srednjih škola. Vijeće se sastoji od 21 člana iz 21 županije.

d

Otvara se nova sezona Filozofskog teatra

Pjevačica M.I.A. u Filozofskom teatru

Prva gošća nove sezone Filozofskoga teatra u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu svjetski je poznata reperica M.I.A. koja će gostovati u nedjelju, 19. studenoga (20 sati).