Vijeće učenika organizira

Proveden projekt “Reci da (neformalnom) učenju”

Križevci

Volontiraj, uči, upoznaj ljude, putuj - nadogradi sebe.

U petak, 14.3. održan je projekt "Reci da (neformalnom) učenju" u Prvoj gimnaziji Varaždin. Projekt je osmišljen u suradnji Vijeća učenika Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, varaždinske Udruge revizionističkih aktivista te Udruge srednjoškolaca, a osnovni mu je cilj bio učenicima ukazati na važnost i primjere neformalnog obrazovanja te potaknuti aktivnosti i interakcije među njima samima, odnosno među mladima. Projekt se sastojao od edukativnih i kreativnih radionica, predavanja te neformalnog druženja. Sudionici projekta imali su razne koristi, poput socijalizacije i zainteresiranosti za predavanja, novih vještina i znanja, kvalitetnije ispunjeno slobodno vrijeme, jačanje osjećaja pripadnosti grupi, druženje i zabava, pozitivan osjećaj koji nastaje kao rezultat saznanja da su nešto korisno naučili te mogućnost prezentiranja svojih znanja i sposobnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

r

Mladi znanstvenici u Osijeku

Održana Jesenska škola kemije u "Ruđerici"

Za sve učenike kojima znanje iz kemije koje se može steći kroz redoviti srednjoškolski program nije dovoljno organizirana je Jesenska škola kemije.

x

Zajedno u borbi protiv siromaštva

Održana humanitarna akcija Druge gimnazije Varaždin

Izvješće o održanoj humanitarnoj akciji učenika Druge gimnazije Varaždin povodom Svjetskog dana siromaštva

x

Međunarodni dan srednjoškolaca 2017.

Srednjoškolci, jeste li čuli za svoj dan?

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se svake godine 17. studenog, iako mnogi srednjoškolci ni ne znaju da postoji njihov dan. U svijetu se obilježava već dugi niz godina, od 1941. godine, a u Hrvatskoj je prisutan od 2009. godine.

Solidarnost u obrazovanju

Humnaitarni turnir 'Solidarnost u obrazovanju'

Humani srednjoškolci: prikupili smo 16 000 kn za Anabelu!

Udruga srednjoškolaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji organizirala je II. Humanitarni turnir „Solidarnost u obrazovanju“ koji se održao 02.04.2014. u Sportskoj dvorani Borovo naselje.  

Lanac papirnatih ljudi - jedan crveni

Prava srednjoškolaca na jednom mjestu

Deklaracija o pravima srednjoškolaca

Deklaracija o pravima srednjoškolaca podržana je i usvojena od strane Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske (NVURH) u Čakovcu 26. svibnja 2009.