Vijeće učenika organizira

Proveden projekt “Reci da (neformalnom) učenju”

Križevci

Volontiraj, uči, upoznaj ljude, putuj - nadogradi sebe.

U petak, 14.3. održan je projekt "Reci da (neformalnom) učenju" u Prvoj gimnaziji Varaždin. Projekt je osmišljen u suradnji Vijeća učenika Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, varaždinske Udruge revizionističkih aktivista te Udruge srednjoškolaca, a osnovni mu je cilj bio učenicima ukazati na važnost i primjere neformalnog obrazovanja te potaknuti aktivnosti i interakcije među njima samima, odnosno među mladima. Projekt se sastojao od edukativnih i kreativnih radionica, predavanja te neformalnog druženja. Sudionici projekta imali su razne koristi, poput socijalizacije i zainteresiranosti za predavanja, novih vještina i znanja, kvalitetnije ispunjeno slobodno vrijeme, jačanje osjećaja pripadnosti grupi, druženje i zabava, pozitivan osjećaj koji nastaje kao rezultat saznanja da su nešto korisno naučili te mogućnost prezentiranja svojih znanja i sposobnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

s

HOTEL MATIJA GUBEC, STUBIČKE TOPLICE

Uspješna 2. Zimska škola robotike

Na 2. Zimskoj školi robotike u hotelu Matija Gubec, Stubičke toplice sudjelovalo je 45 učenika iz cijele Hrvatske: dva učenika iz OŠ Župa Dubrovačka, tri učenika iz OŠ Jelsa, pet učenika iz Osnovne i Srednje škole Bol…

v

Solidarnost i dobrovoljni rad

Osnivanje kluba volontera u Strukovnoj školi Virovitica

Cilj projekta je naučiti učenike o volontiranju te pružiti pomoć kome je potrebna, a da će to i biti, pokazala je zainteresiranost učenika.

r

Mladi znanstvenici u Osijeku

Održana Jesenska škola kemije u "Ruđerici"

Za sve učenike kojima znanje iz kemije koje se može steći kroz redoviti srednjoškolski program nije dovoljno organizirana je Jesenska škola kemije.

x

XV. GIMNAZIJA, ZAGREB

VIDEO | Glazbom reci stop maltretiranju 2017.

U glazbenoj radionici zagrebačke XV. gimnazije, za natječaj radiopostaje Antene Zagreb, nastala je glazbena obradba koju posvećujemo velikanima svjetske glazbene scene koji su nas napustili 2016. godine.

x

Međunarodni dan srednjoškolaca 2017.

Srednjoškolci, jeste li čuli za svoj dan?

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se svake godine 17. studenog, iako mnogi srednjoškolci ni ne znaju da postoji njihov dan. U svijetu se obilježava već dugi niz godina, od 1941. godine, a u Hrvatskoj je prisutan od 2009. godine.