Vijeće učenika organizira

Proveden projekt “Reci da (neformalnom) učenju”

Križevci

Volontiraj, uči, upoznaj ljude, putuj - nadogradi sebe.

U petak, 14.3. održan je projekt "Reci da (neformalnom) učenju" u Prvoj gimnaziji Varaždin. Projekt je osmišljen u suradnji Vijeća učenika Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, varaždinske Udruge revizionističkih aktivista te Udruge srednjoškolaca, a osnovni mu je cilj bio učenicima ukazati na važnost i primjere neformalnog obrazovanja te potaknuti aktivnosti i interakcije među njima samima, odnosno među mladima. Projekt se sastojao od edukativnih i kreativnih radionica, predavanja te neformalnog druženja. Sudionici projekta imali su razne koristi, poput socijalizacije i zainteresiranosti za predavanja, novih vještina i znanja, kvalitetnije ispunjeno slobodno vrijeme, jačanje osjećaja pripadnosti grupi, druženje i zabava, pozitivan osjećaj koji nastaje kao rezultat saznanja da su nešto korisno naučili te mogućnost prezentiranja svojih znanja i sposobnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

usred

Skupština Udruge srednjoškolaca Hrvatske

USRED bira novo rukovodstvo: Poziv za isticanje kandidatura

Na temelju članaka 24., 27., 29., 30. i 31. statuta Udruge srednjoškolaca Hrvatske raspisuje se Poziv za isticanje kandidature za izbor predsjednika, dopredsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora Udruge srednjoškolaca Hrvatske.

d

Volonterski projekt zagrebačkih gimnazijalaca

Mladi mladima - humanitarni božićni sajam V. gimnazije

Predsjednik Vijeća učenika V. gimnazije i novi član USRED-a Matej Črep kaže da je u planu još mnogo drugih projekata volonterskoga rada. Jedan od tih projekata je i sam božićni sajam pod imenom „Mladi mladima“ koji će se održati u petak, 15. prosinca 2017. u 18:30 u zgradi V. gimnazije.

r

Mladi znanstvenici u Osijeku

Održana Jesenska škola kemije u "Ruđerici"

Za sve učenike kojima znanje iz kemije koje se može steći kroz redoviti srednjoškolski program nije dovoljno organizirana je Jesenska škola kemije.

USRED logo

Školsko vijeće učenika u službi uljepšavanja (m)učeničkog života

Školsko vijeće učenika u službi uljepšavanja (m)učeničkog života

Školsko vijeće učenika u službi uljepšavanja (m)učeničkog života

f

VUGZ

Izborna skupština Vijeća učenika Grada Zagreba

U petak, 8. prosinca 2017. s početkom u 8.30 sati održan je postupak provedbe izbora predstavnica i predstavnika Grada Zagreba za Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske (NVURH), tj. za predstavnike  Vijeća učenika Grada Zagreba (VUGZ) u sljedećem mandatu, s obzirom na činjenicu da je dosadašnjem sazivu mandat istekao.