Novo predsjedništvo

Održani izbori za predsjednika Vijeća učenika Vukovarsko-srijemske županije

Sjednica VU VUkovar 2013

Ovim izborima učenici su pokazali svoje zajedništvo kroz koje u daljnjem radu žele još više promovirati demokraciju kroz slične procese kako regionalne tako i nacionalne, te raditi na promoviranju nenasilja i tolerancije među učenicima kroz suradnju sa Udrugom srednjoškolaca Vukovar.

VUKOVAR - Nedavno je Vijeće učenika Vukovarsko-srijemske županije održalo izbornu sjednicu na kojoj se Filip Markanović razriješuje s mjesta predsjednika vijeća te je na istoj podnio izvještaj o radu Vijeća, ali i objasnio novim članovima koje su njihove obveze i odgovornosti kao predstavnika učenika. Također, najavio je reforme u cijelom učeničkom predstavničkom tijelu kroz Udrugu srednjoškolaca Vukovar i Udruga zagrebačkih učenika, a razlog tomu je što Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ne mari dovoljno za učenike. Na sjednici su sudjelovali predstavnici osnovnih i srednjih škola iz Vukovarsko-srijemske županije te između sebe birali kandidate za predsjednika vijeća.

Kandidati za predsjednika: Bičanić, Stjepan (OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Vinkovci), Đuričić,  Jovan (OŠ Siniše Glavaševića), Franjić, Ivan (SS Ekonomska i trgovačka škola Vinkovci),  Gradečak, Anamarija (SS Zdravstvena i veterinarska škola Vinkovci), Janković, Dominik (Gimnazija Vukovar), Kurija, Dejan ( Tehnička škola Nikola Tesla Vukovar), Mijatović, Milica (Strukovna škola Vukovar), Antonio, Ripić (Učenički dom Vukovar) i Rako, Mia (OŠ Mitnica Vukovar).

S većinom glasova na mjesto predsjednika Vijeća učenika Vukovarsko srijemske županije imenovan je Antonio Ripić, učenik III. razreda Ekonomske škole Vukovar te predsjednik vijeća učenika u Domu učenika Vukovar.

Nadalje, ove izbore ne bismo mogli održati da nije bilo našeg sponzora INA-e - Indrustrija nafte d.d. te donatora ureda župana Vukovarsko-srijemske županije kojima ovim putem im zahvaljujemo.

Komentari na članak

Vezani članci

usred

Skupština Udruge srednjoškolaca Hrvatske

USRED bira novo rukovodstvo: Poziv za isticanje kandidatura

Na temelju članaka 24., 27., 29., 30. i 31. statuta Udruge srednjoškolaca Hrvatske raspisuje se Poziv za isticanje kandidature za izbor predsjednika, dopredsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora Udruge srednjoškolaca Hrvatske.

NVURH

Novi saziv, nova snaga

U MZOS-u održana konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas, 20. ožujka, održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika, najvišega predstavničkog tijela učenika osnovnih i srednjih škola. Vijeće se sastoji od 21 člana iz 21 županije.

1

Pljesak, molim

Inin projekt Najprofesor/ica: provjerite koje su 3 profesorice odabrane kao najbolje u Hrvatskoj

U sklopu projekta NajProfesor/ica studenti su imali priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima u područjima matematike, fizike i kemije, nakon čega su odabrani profesori primili plaketu i novčanu nagradu.

1

Solidarnost

Ekonomska škola Vukovar: Otvorili Školski volonterski klub

Klupska vrata otvorila je Ekonomska škola Vukovar, na čijoj je svečanosti ravnateljica škole dr. sc. Mira Majstorović istaknula važnost volonterstva u školskoj ustanovi te među učenicima…

MDS

Nastavak projekta "Uključi se!"

U Vinkovcima održana tribina povodom Međunarodnog dana učenika

Na tribinu su bili pozvani učenici svih osnovnih i srednjih škola Vukovarsko-srijemske županije, a raspravljalo se o reformama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta vezanima za školstvo i učenike, te o aktualnim problemima školstva. Događaju je prisustvovalo oko 40 učenika iz približno 10 škola s područja Vukovarsko-srijemske županije.