Održan prvi sastanak Medicinara

Poruka brucošima i budućim studentima Medicinskog fakulteta u Zagrebu

x

Uredništvo Medicinara u novu akademsku godinu krenulo je punom parom, a glavni urednik otkrio nam je i koji su im planovi povodom 70.rođendana Medicinara, kao i 100.rođendana Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Uredništvo Medicinara u novu akademsku godinu krenulo je u novom sastavu. Glavni je urednik Branimir Krtalić, za Znanost je zadužena Lucija Konosić, za Studentski život Ivana Dora Pupovac, za Društvo Iva Lukačević, za Tehnologiju Filip Đerke, za Sport Miran Huzjak, a za Fotografiju Lucija Matošin.

Na pitanje čime se sve bavi uredništvo Medicinara, službenog časopisa studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu, odgovorila nam je u intervjuu o životu (životu? :D ) na medicini, Petra Radić, tadašnja asistentica glavne urednice.

Za početak bih htjela naglasiti da iako se radi o dosta službenoj grupi ljudi, dakle urednicima našeg omiljenog „Medicinara“, mi smo zapravo tim prijatelja, medicinara i ljudi koji svoje slobodno vrijeme vole iskorištavati na kreativan način. U uredništvu nas uvijek ima 7, a svatko ima svoju individualnu funkciju i zadatke. Kako i sami naslovi naših rubrika govore, mi se zapravo bavimo različitim područjima u životu koje onda povezujemo tematski s medicinom. Osmišljavamo teme, pronalazimo autore, pišemo, brišemo, lektoriramo, uređujemo i na kraju dva puta godišnjem nastane realan, papirnati produkt našega truda i rada - a to je Medicinar. Bez obzira na to što svatko ima svoja zaduženja, međusobno si pomažemo idejama, tako da zapravo se svi svima miješamo u posao, ali tako je to među nama Mravcima. Mravi - službeni naziv za studente koji pišu i rade za Medicinar.

Razgovarali smo i s glavnim urednikom, Branimirom Krtalićem, koji nam je otkrio planove za 70.rođendan Medicinara i 100.rođendan Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

U srijedu 5.10.2016. okupilo se uredništvo Medicinara, kao i mnogi studenti zainteresirani za rad na novom, zimskom broju. Sastanak se odvijao u našoj prostoriji u zgradi Dermatologije na Šalati, a atmosfera je bila opuštena i ugodna. Dobar dio tema zauzet je već na sastanku, ali i nakon sastanka postojao je velik interes studenata koji nisu mogli prisustvovati za uključenje u rad časopisa. Izuzetno mi je drago da je, osim iskusnih pisaca koji već iza sebe imaju više članaka u Medicinaru, bilo i podosta novih lica, a među njima i brucoša koji su se odvažili i odmah bacili u novinarske i istraživačke vode. S obzirom na to da Medicinar ove zime slavi svoj 70. rođendan, i mi urednici i kolege studenti dat ćemo sve od sebe da naš sljedeći broj bude mrvicu posebniji nego inače. U čast 70 godina Medicinara, ali i nadolazećih 100 godina Medicinskog fakulteta u Zagrebu, već pokrećemo neke projekte, a zasad je najistaknutiji projekt digitalizacije starih brojeva Medicinara koji sežu sve do 1946. godine. Već smo omogućili pristup nekim brojevima na našoj web stranici , a nadamo se da ćemo uskoro i završiti taj projekt. Tema rođendanskog broja je stres, nešto što je aktualno i relevantno studentima, ali i maturantima koji se pripremaju za veliki životni korak. Poruka koju želim prenijeti brucošima je da su vrata Medicinara za njih uvijek otvorena ako pronađu želju i vrijeme za pisanje, fotografiranje ili ilustriranje, a maturantima želim sreću u postizanju zacrtanih ciljeva, i već se radujem budućim kolegama koji će čitati naš časopis ili u njemu raditi.

 

 
 
 

 

Komentari na članak

Vezani članci

doktor

Iskustva studenata

Pitamo studente: Kako je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu?

Nastavljamo s nizom članaka o fakultetima. Danas je na redu Medicinski fakultet u Zagrebu i donosimo vam dojmove studenta pete godine medicine.

ssaasugsG

Tko čeka, taj i dočeka

Ispitni katalog iz Biologije - državna matura 2016./2017.

Sve informacije o katalogu koji smo dugo i nestrpljivo čekali.

https://pi.tedcdn.com/r/pf.tedcdn.com/images/playlists/hated_math_1200x627.jpg?c=1050%2C550&w=1050

A ili B razina - pitanje je sad

Koju razinu matematike polagati na državnoj maturi?

Matematika tijekom cijelog školovanja, a tako i na državnoj maturi, ima poseban status među predmetima i često se percipira vrlo teškom i zahtjevnom. Na državnoj maturi učenici se uglavnom odlučuju za osnovnu razinu ispita, vjerojatno s logikom kako je bolje proći na osnovnoj, nego pasti na višoj razini, bez obzira što ona u postupku upisa nosi više bodova. Ali ni to nije garancija jer rezultati pokazuju da i na osnovnoj razini ima dosta negativnih ishoda, odnosno padova.

Preuzmi ispite državne mature iz Hrvatskog jezika.

Svi ispiti državne mature iz Hrvatskog jezika na jednom mjestu. Preuzmi ih u nekoliko klikova!

Preuzmi ispite državne mature iz Hrvatskog jezika

Preuzmi stare testove državne mature iz Hrvatskog jezika.

ncvvo_nacionalni_centar_za_vanjsko_vrednovanje_obrazovanja_tabla.jpg

Prijava ispita državne mature

Jesenski rok državne mature 2016./2017.

Svi pristupnici prijavljuju ispite samostalno prijavom i pristupom svojoj stranici na www.postani-student.hr