NCVVO

Jeste li vidjeli novi ispitni katalog iz Biologije za državnu maturu 2016./2017.?

ssaasugsG

Očekuju li učenike i ove godine pelikani? Pije li Ana redovno antibiotik? Odgovori se kriju u ispitnoj knjižici. Ali...

Jeste li vidjeli novi ispitni katalog iz Biologije za državnu maturu 2016./2017.? Ne? Ni mi.

Naime, ispitni katalozi iz svih predmeta već su tu, a katalog jednog od najčešćeg izbornog predmeta - Biologije još nije objavljen na službenim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Mnogima kašnjenje kataloga predstavlja problem jer kako je poznato, s pripremama iz prirodnih predmeta počinje se jako rano, a i profesori bez istog ne mogu valjano započeti s pripremama.

Podsjetimo, prošle godine pojavio se novi tip ispita iz Biologije i kao svojevrstan šok uznemirio je i zadao glavobolju  većini polaznika tog predmeta. 
Hoće li iznenađenja biti i ove godine? 

Dok čekamo ispitni katalog, prisjetimo se pravila pisanja prošlogodinješeg ispita:
 

Ispit je sadržavao 66 zadataka, a od toga je 50 zadataka bilo zatvorenoga tipa koji su nosili 50 % mogućih bodova i 16 zadataka otvorenoga tipa koji su nosili  također 50 % mogućih bodova. Moguće je bilo ostvariti maksimalno 100 bodova, a od toga 50 točno riješenih zadataka nosilo je po 1 bod, 4 zadatka po 2 boda, 6 zadataka po 3 boda i 6 zadataka po 4 boda. Prema kognitivnim je razinama u ispitu bilo zastupljeno 30 % zadataka kojima se provjerava reprodukcija nastavnih sadržaja, 60 % zadataka kojima se provjeravalo razumijevanje i primjena znanja i 10 % zadataka kojima se provjeravala sposobnost rješavanja problema. Ukupan broj bodova u ispitu bio je raspodijeljen prema područjima druge razine.

Ispit je trajao 135 minuta, a dopušten pribor bila je kemijska olovka.

Ispit će biti proveden 9. lipnja 2017.

Komentari na članak

Vezani članci

Biramo najdestinaciju za maturalac

Anketa

Izaberi najdestinaciju za maturalac

Ono što se dogodi na maturalcu, tamo i ostaje, zar ne? Glasujte za omiljenu destinaciju za maturalac.

http://www.srednja.hr/Photos/foto/Kemija%20Bean.PNG

Sve na jednom mjestu

Sve o ispitu iz Kemije na državnoj maturi

Ispit iz Kemije na državnoj maturi slovi kao jedan od najtežih. Za vas smo izdvojili sve potrebne informacije kako bismo vam olakšali pisanje samog ispita.

Ispitni katalog DM - Geografija 2016./2017.

DM - Geografija

Provjerite što Vas očekuje na državnoj maturi iz geografije u ovoj školskoj godini!

ncvvo_nacionalni_centar_za_vanjsko_vrednovanje_obrazovanja_tabla.jpg

Novosti na Postani student

NCVVO objavio obavijest o podizanju potvrde o položenim ispitima državne mature

Ako zbog neopravdanog izostanka nije izvršena uplata ispita učenici ne mogu dobiti svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika pod poveznicom  Moji podatci/Zaduženja i uplate. Uplatu je potrebno izvršiti odmah, a skeniranu uplatnicu poslati putem e-maila na adresu uplata.dm@ncvvo.hr - jedna je od obavijesti koju je NCVVO poručio maturantima.

Pintarest

Nije sve tako sivo

3 razloga zašto nije loše ako nisi upao na željeni faks

Rezultati su stigli i nisi upao na prvi izbor? Big deal! Donosimo pet dobrih razloga zašto studiranje na sasvim drugom faksu nije toliko strašna opcija.