Engleski jezik na maturi

Engleski jezik na maturi

Engleski jezik na maturi

Kao što piše u Ispitnom katalogu za državnu maturu iz Engleskog jezika, engleski je jezik na državnoj maturi obvezatan predmet. Pristupnik može polagati ispit iz Engleskoga jezika na višoj ili na osnovnoj razini. Ispitni katalog za državnu maturu iz Engleskoga jezika temeljni je dokument ispita u kojemu su navedeni i objašnjeni sadržaji, kriteriji i načini ispitivanja i vrjednovanja na višoj i na osnovnoj razini u školskoj godini 2014./2015.

U Ispitnom katalogu se nalazi sve što trebate znati o maturi  iz engleskog jezika. Od tehničkog opisa ispita, opisa bodovanja, vrsta zadataka, pa sve do savjeta za pripremu ispita. Nakon srednjoškolskog obrazovanja očekuje se da svaki srednjoškolac može položiti osnovnu razinu ispita (A2), dok je viša razina namijenjena učenicima gimnazija koji trebaju ovladati B2 razinom znanja.

Kako biste se što bolje pripremili za državnu maturu iz engleskog jezika, u nastavku slijedi nekoliko korisnih poveznica:

Ispitni katalaog i Dodatci Ispitnom katalogu:http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/katalozi2015

Primjeri ispita i nacionalni ispiti od prijašnjih godina:

http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/svi_ispiti

Savjeti i vježbe s portala mojamatura.net:

http://www.mojamatura.net/engleski-jezik

 

Tatjana Matić

Komentari na članak

Vezani članci

Flickr.com/sman_13

Poslušaj njihov savjet

A što kažu profesori o pripremama za državnu maturu?

Algebrine pripreme provode se diljem Hrvatske gdje brojni profesori pomažu učenicima da što lakše i brže svladaju potrebno znanje za uspjeh na državnoj maturi i upis na željeni fakultet. Iako predaju različite predmete, složni su u jednom da postoje dijelovi gradiva s kojima maturanti već tradicionalno imaju najviše problema i da je priprema za državnu maturu, u kojem god obliku, nužna. Savjete za maturante, ovaj put uz odgovore na 5 kratkih pitanja, daju Marija Milošević, profesorica hrvatskog jezika iz Dubrovnika i Đenifer Perhat, profesorica fizike i matematike koja predaje u Puli.

Preuzmi ispite državne mature iz Hrvatskog jezika.

Svi ispiti državne mature iz Hrvatskog jezika na jednom mjestu. Preuzmi ih u nekoliko klikova!

Preuzmi ispite državne mature iz Hrvatskog jezika

Preuzmi stare testove državne mature iz Hrvatskog jezika.

1

Matura

Ako želiš postati student, ovo moraš znati!

Savjeti koji će dobro doći svim maturantima.

ncvvo_nacionalni_centar_za_vanjsko_vrednovanje_obrazovanja_tabla.jpg

ŽALBE UPUĆENE DIREKTNO NA E-MAILOVE CENTRA NEĆE SE RAZMATRATI

Kako se podnosi prigovor na rezultate državne mature

Prema Pravilniku o polaganju državne mature, Članak 43., u slučaju sumnje u nepravilnosti u provedbi ispita državne mature ili u postupke koji su nastali kršenjem pravila o provedbi ispita te na ocjenu ispita, učenici mogu podnijeti prigovor.

d

Gdje pohađati pripreme za državnu maturu?

Programi za pripremu državne mature

Iako se ne čini tako, državna matura je iza ugla, a budući da je bitna za većinu hrvatskih fakulteta potrebno ju je napisati što bolje. Zbog toga se tijekom zadnjih nekoliko godina otvorio velik broj centara za pripremu državne mature koje smo odlučili proučiti za vas.