Engleski jezik na maturi

Engleski jezik na maturi

Engleski jezik na maturi

Kao što piše u Ispitnom katalogu za državnu maturu iz Engleskog jezika, engleski je jezik na državnoj maturi obvezatan predmet. Pristupnik može polagati ispit iz Engleskoga jezika na višoj ili na osnovnoj razini. Ispitni katalog za državnu maturu iz Engleskoga jezika temeljni je dokument ispita u kojemu su navedeni i objašnjeni sadržaji, kriteriji i načini ispitivanja i vrjednovanja na višoj i na osnovnoj razini u školskoj godini 2014./2015.

U Ispitnom katalogu se nalazi sve što trebate znati o maturi  iz engleskog jezika. Od tehničkog opisa ispita, opisa bodovanja, vrsta zadataka, pa sve do savjeta za pripremu ispita. Nakon srednjoškolskog obrazovanja očekuje se da svaki srednjoškolac može položiti osnovnu razinu ispita (A2), dok je viša razina namijenjena učenicima gimnazija koji trebaju ovladati B2 razinom znanja.

Kako biste se što bolje pripremili za državnu maturu iz engleskog jezika, u nastavku slijedi nekoliko korisnih poveznica:

Ispitni katalaog i Dodatci Ispitnom katalogu:http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/katalozi2015

Primjeri ispita i nacionalni ispiti od prijašnjih godina:

http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/svi_ispiti

Savjeti i vježbe s portala mojamatura.net:

http://www.mojamatura.net/engleski-jezik

 

Tatjana Matić

Komentari na članak

Vezani članci

d

Budi spreman za pravu maturu

Besplatna probna matura iz Hrvatskog jezika!

Najbolje očekuju i nagrade!

ncvvo_nacionalni_centar_za_vanjsko_vrednovanje_obrazovanja_tabla.jpg

Ljetni rok 2016./2017.

Obavijest o podjeli svjedodžbi i/ili potvrda o položenim ispitima državne mature

Učenici koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature preuzimaju u svojim školama prema rasporedu koji je škola odredila.

Preuzmi ispite državne mature iz Hrvatskog jezika.

Svi ispiti državne mature iz Hrvatskog jezika na jednom mjestu. Preuzmi ih u nekoliko klikova!

Preuzmi ispite državne mature iz Hrvatskog jezika

Preuzmi stare testove državne mature iz Hrvatskog jezika.

Profesor i student

Univerzalna razina

Ukidanje B razine mature - da ili ne

Ove godine nije bilo većih noviteta na državnoj maturi, žao mi je zbog toga, hrvatsku maturu smatram lošom, ali jednom koja je u prethodne četiri faze uvelike uznapredovala. Prije negoli krenem u razradu razloga zašto bi ukidanje B razine bio idući logičan "evolucijski" korak za našu maturu želim istaknuti nešto što se jako loše tumači kod naše mature. Svake godine imamo oko 40 000 pristupnika, od čega je ove godine 32 000 iz redovnih programa školovanja. Ova brojka je jednostavno prevelika, ako uzmemo u obzir da samo gimnazijalci MORAJU položiti DM kako bi završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Nijedan strukovnjak nije obavezan pristupiti ispitu državne mature, jer on ne polaže DM, već ispit državne mature, to trebamo razlikovati.

mth

Matura 2018./2019.

Broj prijavljenih pristupnika na ljetnom roku državne mature 2018. godine

Zna se ukupan broj...