Pogledaj što te očekuje ove školske godine!

Jeste li vidjeli novi katalog iz Biologije

ssaasugsG

Biologija je mnogima jedan od težih predmeta na maturi, hoće li tako biti i ove godine?

Biologija je prošle školske godine bila drugi najpopularniji izborni predmet na listi maturanata, a iskustva su bila podijeljena. Dok su neki tvrdili kako se ispit mogao riješiti bez puno štrebetanja, logičkim zaključivanjem, drugima je ispit bio teži od očekivanog.

Sve veći naglasak na znanstveno i kritičko zaključivanje te na korištenje naučenog u stvarnim situacijama, a izbjegava puko reproduciranje podataka. Ispit će sadržavati 66 zadataka, a maksimalno ćete moći osvojiti 100 bodova. 50 zadataka će biti zatvorenog tipa i nosit će 50% ukupnih bodova, dok će preostalih 16 biti zadatci otvorenog tipa koji će nositi drugu polovicu ukupnih bodova. Ove godine biologija će se pisati 9. lipnja.

U ispitnoj su knjižici detaljno razrađeni opisi područja kao i ishodi učenja što ti može olakšati pripremu za izlazak na ovaj ispit.

Cijeli ispitni katalog s područjima ispitivanja možete pronaći ovdje.

Za dodatnu pripremu ne zaboravite pregledati i zadatke s prijašnjih matura.

Slikovni rezultat za biologija pelikan

 

Komentari na članak

Vezani članci

mth

Matura 2018./2019.

Broj prijavljenih pristupnika na ljetnom roku državne mature 2018. godine

Zna se ukupan broj...

Profesor i student

Univerzalna razina

Ukidanje B razine mature - da ili ne

Ove godine nije bilo većih noviteta na državnoj maturi, žao mi je zbog toga, hrvatsku maturu smatram lošom, ali jednom koja je u prethodne četiri faze uvelike uznapredovala. Prije negoli krenem u razradu razloga zašto bi ukidanje B razine bio idući logičan "evolucijski" korak za našu maturu želim istaknuti nešto što se jako loše tumači kod naše mature. Svake godine imamo oko 40 000 pristupnika, od čega je ove godine 32 000 iz redovnih programa školovanja. Ova brojka je jednostavno prevelika, ako uzmemo u obzir da samo gimnazijalci MORAJU položiti DM kako bi završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Nijedan strukovnjak nije obavezan pristupiti ispitu državne mature, jer on ne polaže DM, već ispit državne mature, to trebamo razlikovati.

Ispitni katalog DM - Engleski jezik 2016./2017.

DM - Engleski jezik

Provjerite što Vas očekuje na državnoj maturi iz engleskog jezika u ovoj školskoj godini!

http://gimnazija-fgalovic.hr/wp-content/uploads/2017/07/Monika-R.-2.jpg

Matura 2017.

Monika Ranilović najuspješnija u Hrvatskoj na državnoj maturi iz Hrvatskoga jezika

Ljetni je rok državne mature iza nas, no USRED ekskluzivno predstavlja najbolji esej iz Hrvatskog jezika na ovogodišnjoj maturi.

Matematika; učenje

Usavršite znanje matke i fizike u nekoliko sati

Zimska škola uz Tonija Miluna

Dok neki skijaju, drugi muku muče s nadoknadama gradiva.