Mogućnosti za mlade

Biraj obrazovanje za svjetsku karijeru

x

Želite uzbudljiv posao, mnogo putovanja i upoznavanja različitih kultura te civilizacija? Zanimaju vas međunarodni odnosi i diplomacija? Postoji studij za vas, i to od naredne akademske godine po nikad pristupačnijim cijenama uz stipendirane školarine za sve upisnike!

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld iz Zagreba prva je i vodeća ustanova u obrazovanju stručnjaka u području međunarodnih odnosa i diplomacije, i to ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe. Baviti se ovim poslom uistinu zvuči sjajno. Malo je koja karijera tako atraktivna, uzbudljiva i zanimljiva, a istovremeno toliko cijenjena i tražena na tržištu rada. 
Na Visokoj školi provode se dva studija: preddiplomski stručni studij koji traje 3 godine ili 6 semestara te se njegovim završetkom stječe 180 ETCS bodova i stručni naziv prvostupnik/prvostupnica  međunarodnih odnosa i diplomacije i – specijalistički diplomski stručni studij koji traje 2 godine ili 4 semestra te se njegovim završetkom stječe 120 ETCS bodova i stručni naziv specijalist/specijalistica međunarodnih odnosa i diplomacije.

Opširnije o upisu u preddiplomski studij - http://www.diplomacija.hr/hr/upisi-u-preddiplomski-studij/ 
Opširnije o upisu u specijalistički studij - http://www.diplomacija.hr/hr/upisi-u-specijalisticki-studij/ 

Mogućnost izbora između čak osam stranih jezika, diplomatski protokol i pravila uljudnog ophođenja, shvaćanje svijeta u kojem živimo iz političkog, ekonomskog, povijesnog i pravnog aspekta te usvajanje suvremenih modela komunikacije i znanja o odnosima u globaliziranom svijetu osnovna su zadaća multidisciplinarnog studijskog programa VŠMOD-a. Moderni pristupi procesima usvajanja znanja i rad u manjim studijskim grupama uz stalnu dostupnost svjetski uglednih predavača jamče, uz klasične oblike usvajanja znanja, interaktivnu nastavu i razmjene mišljenja o aktualnim svjetskim problemima i mogućim rješenjima. Stečena znanja i vještine usavršavaju se na studentskim praksama koje našim studentima omogućuju kontakt s tržištem rada i praktično usvajanje znanja i vještina u nizu državnih ustanova i znanstvenih instituta te veleposlanstvima stranih zemalja akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Svaki tjedan nas posjećuju gosti predavači, primjerice veleposlanici stranih zemalja, ali i ostale utjecajne osobe iz javnog života Hrvatske i svijeta kako bi pred studentima iznijeli vlastita stajališta o aktualnim temama.
Upoznavanje s različitostima kultura i civilizacija, razumijevanje drugačijeg načina razmišljanja od našeg uistinu obogaćuje čovjeka i nužan je preduvjet za uspješno bavljenje međunarodnim odnosima i diplomacijom. Kako bi doskočili tom izazovu, našim studentima omogućena su studijska putovanja. Do sada smo posjetili sve zemlje u okruženju, ali i one daleke, primjerice Tajland i Indiju. U Indiji smo se susreli s premijerom, dok nas je za posjeta Španjolskoj primio osobno španjolski kralj, a prilikom javnog obraćanja na Trgu Svetog Petra studente VŠMOD-a je na hrvatskom jeziku pozdravio papa Benedikt XVI.

Visoka škola omogućava studentima razne aktivnosti izvan nastavnog procesa, kao primjerice sudjelovanje u studentskom časopisu gdje se stječu osnovna znanja iz područja novinarstva i odnosa s javnošću, ili sudjelovanje u odboru za protokol koji radi na planiranju i provedbi konferencija, posjeta uglednih dužnosnika i drugih važnih događaja. Takvim iskustvom preuzimanja odgovornosti studenti stječu organizacijske kompetencije u poslu, što je danas kod poslodavaca iznimno cijenjeno.
U praksi je potvrđeno da naši studenti imaju široke mogućnosti zapošljavanja, pa tako s diplomom Visoke škole počinju raditi u raznim predstavništvima i tijelima međunarodnih organizacija u zemlji i inozemstvu (primjerice EU), državnim institucijama (MVEP i ostala ministarstva, veleposlanstva RH u inozemstvu i veleposlanstva stranih zemalja u RH), privatnim i javnim medijskim kućama, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama, političkim strankama te u zakladama u zemlji i inozemstvu.
Jedno je sigurno- želite li postati cijenjenim i traženim stručnjakom na području međunarodnih odnosa i diplomacije – svjetska karijera počinje ovdje! 
Posjeti nas na www.diplomacija.hr i saznaj više o VŠMOD-u!

Komentari na članak

Vezani članci

f

A što ćeš ti upisati?

Kako odabrati fakultet

Pitanja o izboru fakulteta redovito su rezervirana za maturante.

1

Otići ili ostati u Hrvatskoj?

Studij u inozemstvu: novosti u prilikama za visoko obrazovanje

Pri upisu fakulteta normalno je zapitati se kakvu točno budućnost želim, gdje želim biti za 10 godina, zašto uopće studirati i koji će me fakultet najbolje pripremiti za životne izazove.

x

Državna matura 2015./2016.

Najpoželjniji studijski programi na posljednjem jesenskom roku

Na jesenski rok mature izlazi manji broj kandidata koji, ili nisu izašli ili nisu zadovoljni ostvarenim rezultatom na ljetnom rokom. Isti kandidati mogu konkurirati za slobodna mjesta koja su preostala nakon ljetnog roka, a ove godine ih je bilo 8670.

https://pixabay.com/en/literature-book-adult-education-3068940/

Ako se još nadaš da ćeš proći hrvatski...

Ispitni katalozi za zakašnjele maturante

Ako si slavio kraj školske godine do sada, ideš samo na tri osnovna predmeta ili ti se jednostavno nije dalo učiti, donosimo ti ispitne kataloge za ovu godinu! SRETNO!

https://www.facebook.com/drzavnamatura.hr/photos/gm.1754851461507925/588285888029642/?type=3&theater

Požuri i zauzmi stolicu na još jednoj u nizu Algebrinih probnih matura

ISPROBAJ MATURU!

Još 18 tjedana, a tebe hvata frka? Algebra i ove godine ima rješenje za sve maturante, i to besplatno!