Problemi s upisima

Upisi u srednju od 14:00 do 14:01 ?

Prazna učionica

Naravno, naslov je malo karikiran, ali i dalje stoji činjenica da se stranica upisi.hr srušila nekih sat vremena od početka upisa , možda i prije (upisi su mogući od 14:00h 26.6 2014) Deja vu! Itko? Što se zapravo dogodilo?

Naime, od prošle školske godine upisi u srednje škole u RH se vrše preko interneta točnije preko web stranice upisi.hr, slično upisima na fakultet. Kada su danas upisi postali mogući i kada su silni učenici navalili na stranicu ona se odmah srušila. Tako mi se prijatelj koji je pomagao mlađem bratu pri upisu u srednju školu već oko 15:30 žalio kako stranica ne radi ili ukoliko radi da je vrlo spora. Međutim to nije ništa strašno, svaka stranica se barem jednom sruši, niti je sama činjenica za osuditi. Ali evo što ja osobno nemogu shvatiti. Sjećate se  kad se pokrenula e-matica? Sjećate li se neispavanih razrednika koji su morali upisivati ocjene po noći jer je isto bilo nemoguće preko dana? Sjećate se početaka stranice postani student koja se otvarala po par minuta? Izgleda da svaki put kada naša Vlada (tj. ministarstvo i nebitno koja vlada) pokrene nekakav servis koji bi trebao promjeniti način na koji odrađujemo određene stvari istom treba barem dvije godine da postane funkcionalan. Mene osobno čudi ta činjenica. Pa zar nitko nije prezentirao brojke tj. broj učenika tehničarima i programerima u CARNetu? Zar nitko nije imao ideju koliki promet ti serveri moraju podnjeti? Ja ipak smatram da to nije slučaj već da naše Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nije bilo spremno uložiti koliko je potrebno jer će se ipak ta stranica upisi.hr intezivnije koristiti samo par dana u godini. Ali dobro, svi će se ipak uspjeti upisati. Malo sramotno, ali preživjet ćemo

Međutim evo što mene, osobno, zaista smeta kod tog cijelog projekta. Postoje predprijave, koje koliko sam ja shvatio, učeniku ništa ne znače. Zatim učenik ne može prijaviti škole sve do 26tog ovog mjeseca?! Uz sve to iz nekog razloga upisi su mogući samo od 26tog do 29tog tj. manje od tjedan dana?! A upute i cijela stranicu su poprilično zbunjujući i nepregledni. Da i negovorimo koliko raznih uvjeta, caka kod poretka itd. postoji.

Meni osobno, kao maturantu, taj koncept izgleda pomalo komplicirano i neprilagođeno djeci od 15-ak godina. Portal, barem po mom osobnom mišljenju, bi trebo biti puno eksplicitniji i dopuštati greške tj. davati više vremena za prijavu. Roditelji što vi mislite? Kakva su vaša iskustva sa upisi.hr ?Što biste mijenjali?

Komentari na članak

Vezani članci

Prepisivanje: Trud ili Snalažljivost

Prepisivanje: Trud ili Snalažljivost

Prepisivanje: Trud ili Snalažljivost

Hladno pivo

30 godina karijere Hladnog piva!

Kultni bend iz Gajnica - pankeri u duši, rokeri izvana

Ovo je jedan od onih tekstova u kojem ću imati puna usta hvale za meni najbolji hrvatski bend. I neka, zaslužuju to. 30 godina biti na sceni u državi kao što je Hrvatska definitivno nije mala stvar. A što njihove obožavatelje čeka 2. i 3. ožujka u Maloj dvorani Doma sportova?

Srednjoškolke (2) razgovaraju

O stanju u učionicama

Pismo učenika učenicima

Dugi niz godina idem u školu i promatram svoju okolinu. Donosim mnoge zaključke. Svaki dan uvidim mnoge propuste profesora, stručne službe i ostalih. Nije mi to drago. Žalosno je to da se danas većina stvari koje se ne bi smjele tolerirati ipak toleriraju.

Dobrodošli u realnost

Otisci duše

I'm blown away by the wasteness of life

Nije li krajnja uvreda, ako ne prema cijelom, cjelokupnom svemiru onda bar prema sebi, ne živjeti svoj život?

b

Sign 2 me

Sign 2 me

Sign 2 me